Ann-Sophie Duyck komt niet verder dan negende plaats op EK tijdrijden

08/08/18 om 13:35 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 07:03

Ann-Sophie Duyck is woensdagvoormiddag op de tijdrit bij de vrouwen op het EK wielrennen in het Schotse Glasgow op de negende plaats geëindigd.

Ann-Sophie Duyck komt niet verder dan negende plaats op EK tijdrijden

Bij het eerste tussenpunt noteerde Duyck al de elfde tijd. © BELGA

In de Schotse regen voelde Duyck zich duidelijk niet in haar element en uiteindelijk finishte ze na 32,3 kilometer in 44:08, 02:29 trager dan de Nederlandse Ellen van Dijk, die in Glasgow voor de derde keer op rij Europees kampioene tijdrijden werd. Ze haalde het met een voorsprong van amper twee seconden op haar landgenote Anna Van der Breggen. De Duitse Trixi Worrack moest meer dan een minuut toegeven, maar mocht toch nog als derde mee het podium op.

Met een negende stek bleef Duyck ver onder de verwachtingen in Glasgow. Vorig jaar was ze nog goed voor zilver. "Het regende tijdens de hele tijdrit, van begin tot einde, en dus waren de omstandigheden voor iedereen dezelfde. Vorig jaar in Denemarken regende het zelfs nog harder. Ik weet niet waaraan het lag. Het gevoel was niet super, maar zeker ook niet slecht. De trainingen waren goed, het parcours lag me."

Longo Borghini in het vizier

Bij het eerste tussenpunt noteerde Duyck de elfde tijd en toen was het reeds duidelijk dat een medaille moeilijk zou worden. "Nadien heb ik gewoon verder mijn rit gereden. Op een bepaald moment kreeg ik de Italiaanse Longo Borghini in het vizier, maar nadien verloor ik weer tijd op haar. Toen wist ik dat het niet echt goed zat."

De teleurstellende negende plaats zou gevolgen kunnen hebben voor haar contract bij Topsport Vlaanderen, dat een plaats in de top acht op het EK had gevraagd. "Dat speelde vandaag niet, ik reed zoals altijd. Nu rest me enkel nog het WK. Daar wacht er een parcours dat lastiger is om een dergelijk resultaat neer te zetten."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!