André Planckaert 4de in Gent-Wevelgem

16/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 17/03/18 om 18:04

André Planckaert (73) is de broer van de bekendere Jef Planckaert en de nonkel van Tamara Planckaert (de vrouw van Stijn Devolder), maar zelf was hij een talentvolle renner die 50 jaar geleden vierde werd in Gent-Wevelgem. André koerste echter niet graag en dus stopte hij er al op zijn 24ste mee...

André Planckaert was als tiener een veelwinnaar: als nieuweling behaalde hij in 1962 27 overwinningen. Ook als liefhebber had hij veel affiniteit met bloemenmeisjes. Toen de categorie onafhankelijken na 1965 werd opgedoekt, stond hij voor de keuze: in 1966 terugkeren naar de liefhebbers of beroepsrenner worden. Het werd dat laatste dankzij de jonge ploegleider Jef Braeckevelt, die André introduceerde bij Leroux-Terrot, waarvoor hij meteen scoorde: 8ste in de Omloop Het Volk, derde in Roubaix-Cassel-Roubaix, zesde in Porto-Lissabon (350 km lang)... en dat als 21-jarige!"
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!