Amerikaan Lamperti win in Bellegem en pakt leiderstrui in West-Vlaanderen Cycling Tour

Redactie KW

Nog met 117 nieuwelingen verschenen ze zaterdag aan de start van de tweede rit, waarin de verwachtingen op spektakel hoog lagen.

Helaas besliste het peloton er anders over en op een schuchtere aanvalspoging van na van Arthur De Jaeger, Diel Vergote en Wout Vanderaerden na, gebeurde er weinig of niets. Het enige spektakel was te beleven bij de twee bonusspurten en de twee sprintjes voor de rushes. Daarin toonde Arnaud De Lie zich tot vier keer toe de snelste van het deelnemersveld.

Op de een na laatste klim viel dan toch de beslissing. De Amerikaan Luke Lamperti reed samen met Emiel De Preter weg uit de groep. De twee liepen 40 seconden uit en bleven samen tot op 350 meter van de finish. Dan plaatste de Amerikaan een tempoversnelling waarop De Preter geen antwoord in huis had. Lamperti won met zeven seconden op De Preter en Arnaud De Lie won de pelotonspurt voor de derde plaats.

Luke Lamperti neemt de gele trui over van Luca Van Hout, Arnaud De Lie staat in het groen en rood en de Brit Joshua Giddings behoudt zijn witte trui. Zondag volgt de slotrit om 15 uur in Bellegem. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier