Alleen dorpelingenkoers op gesloten circuit in Gullegem

Er is elk jaar veel belangstelling voor de koersen in Gullegem. © a-TG
Redactie KW

Om te voorkomen dat Gullegem-centrum op vrijdag 1 juni haast de hele avond onbereikbaar is door wielerkoersen, heeft de koersorganisatie in overleg met gemeente en politie beslist alleen de dorpelingenkoers op een gesloten omloop te laten plaatsvinden.

Er zijn twee wielerwedstrijden op 1 juni in Gullegem: een dorpelingenkoers voor de gewone sportievelingen van de gemeente, die start om 16 uur, en een aansluitende wedstrijd voor eliterenners zonder contract, die start om 18 uur. Beide wedstrijden worden verreden op een lokaal parcours van 3 km rond de dorpskern. Voor de veiligheid vroeg de politie hiervan een gesloten circuit te maken dat alleen via twee doorsteken te dwarsen is.

Hierop kwam echter zware kritiek van omwonenden die vreesden tussen 16 en 21 uur niet meer naar of uit hun woning te geraken.

Hierop heeft de organisatie, in overleg met politie en gemeentebestuur, uiteindelijk volgende oplossing gevonden. Voor de dorpelingenkoers blijft het gesloten circuit gehandhaafd. De wedstrijd wordt echter ingekort tot 45 km (15 keer 3 km) zodat hij tegen 17.30 uur afgelopen is.

Dan blijft een halfuur over eer de wedstrijd voor de elite zonder contract start. Die moet nu, net als voorgaande jaren, zijn beloop krijgen op een open parcours waarin de automobilisten mét de koers kunnen meerijden. Dat zou de meeste problemen moeten oplossen.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier