Alejandro Valverde wil zelden West-Vlamingen op zijn podium

06/07/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 16:03

Wie wint de 105de Ronde van Frankrijk? pakt Chris Froome zijn vijfde? kunnen Nibali, Quintana, Porte en Bardet hem de baas? Of verrast een outsider? Wie het ook wordt, de eindwinnaar zal sowieso een link met onze provincie hebben. Wij zochten en vonden er 71 bij 19 kanshebbers. Nummer 7: Alejandro Valverde.

Alejandro Valverde wil zelden West-Vlamingen op zijn podium

Parijs-Nice 2012: Valverde wint voor Gerrans en Meersman. (Foto Belga) © BELGA

Wist u dat ...

... Valverde bij zijn 137 zeges als prof slechts één keer met een West-Vlaming op het podium stond? Het gebeurde in maart 2012, toen El Imbatido in Lac de Vassivière de derde rit in Paris-Nice won voor Simon Gerrans en Gianni Meersman. Nog twee keer slaagde een West-Vlaming erin om bij een zege van Valverde in de top tien te eindigen: Stijn Devolder (negende in zesde rit Ronde van Spanje 2005) en Baptiste Planckaert (vijfde in Ronde van Murcia 2017).

... Valverde al drie keer in zijn carrière in Waregem koerste? Op 10 juli 2007 ging de derde rit van de Tour van start in Waregem. In 2014 nam Valverde, als voorbereiding op de kasseienrit in de Tour, deel aan Dwars door Vlaanderen (36ste) en de E3 Harelbeke (63ste). En ook dit jaar koerste hij in Waregem. Meer zelfs, Valverde toonde zich in heel aanvalslustig en werd finaal elfde op 59 seconden van Yves Lampaert. (TVB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!