Adam Yates koerste nog nooit in West-Vlaanderen

06/07/18 om 08:00 - Bijgewerkt om 16:32

Wie wint de 105de Ronde van Frankrijk? pakt Chris Froome zijn vijfde? kunnen Nibali, Quintana, Porte en Bardet hem de baas? Of verrast een outsider? Wie het ook wordt, de eindwinnaar zal sowieso een link met onze provincie hebben. Wij zochten en vonden er 71 bij 19 kanshebbers. Nummer 3: Adam Yates.

Adam Yates koerste nog nooit in West-Vlaanderen

© BELGA

Wist u dat ...

... Yates de West-Vlamingen op een hoopje reed in de Arden Challenge 2013? Vooral Simon dan. Hij won een rit en werd eindwinnaar. Bart Kuypers, Brecht Denys, wijlen Wouter Dewilde (die één van zijn laatste koersen reed), Stijn Lapierre en Anthony Spysschaert waren er getuige van.

... Yates in 2013 de Witte Donderdagprijs in Bellegem won? Broer Simon welteverstaan. Hij versloeg in een sprint met zes onder meer Brian Ligneel. Adam nam niet deel.

... Yates vier jaar ploegmaat van Jens Keukeleire was? Vanaf 2014 reden de twee samen bij Orica.

... Yates de enige Tourfavoriet is die nog nooit op West-Vlaamse bodem koerste? Broer Simon wel: in de Tour 2014 in de rit van Ieper naar Arenberg. Zonder succes. Hij werd 140ste op 18'03" Lars Boom.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!