Aankomstplaats Gent-Wevelgem wijzigt niet

Vorig jaar won Greg Van Avermaet voor Jens Keukeleire. © a-BELGA
Redactie KW

In Knack vertelde Wouter Vandenhaute, baas van Flanders Classics, dat hij de aankomst van Gent-Wevelgem in Wevelgem in twijfel trok. Op sociale media werd in Wevelgemse contreien heftig gereageerd op de uitspraak. Bij het Vliegend Wiel, de organisator van Gent-Wevelgem, reageert men rustig.

“Eigenlijk is het oud nieuws dat Wouter de aankomst in vraag stelt”, vertelt Griet Langedock. “We hebben de discussie gevoerd en daaruit is niet de aankomstplaats van Gent-Wevelgem gewijzigd, maar wel een nieuwe koers geboren – namelijk de Great War Remembrance Race, die in augustus verreden zal worden en aankomt op de Grote Markt in Ieper.”

Saint-Vélo blijft in Wevelgem en ook dit jaar wordt een prachtig feest voorzien. “Er is een parochianenkoers in afwachting van de aankomst van de vrouwen, de Early Rider Classic voor kleuters en peuters in afwachting van de aankomst van de mannen, tal van standjes en een Saint Vélo-café in openlucht. Voor de aankomst van de dames is er gratis toegang tot de viptribune en krijgen alle aanwezige kindjes een gratis donut. Op 25 maart verwachten we dus alle Wevelgemnaren aan de aankomst in de Vanackerestraat”, aldus Griet.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier