Aangename kennismaking met de broertjes Landerwyn

07/12/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 05/12/18 om 20:18

Een koersfamilie, we komen het wel vaker tegen. Zo ook in Stavele, waar Jona en Josia Landerwyn intussen beiden de weg naar het peloton hebben weten te vinden.

Stavele, een afgelegen dorpje in de Westhoek, langs de ene kant grenzend aan Frankrijk, langs de andere kant aan de IJzer. Bij de meesten onbekend of je moet liefhebber zijn van 't Hof van Commerce en hun befaamde Breughelbuffet. Of... je bent een kenner van de koers. Want er woont behoorlijk wat talent op twee wielen in Stavele. Stan Dewulf, volgend jaar neoprof bij Lotto-Soudal, zal bij de meesten wel een belletje doen rinkelen en ook zijn jongere broer, Gust, heeft de smaak te pakken gekregen. Sinds kort kunnen de inwoners er echter ook supporteren voor een nieuw broederpaar: de broertjes Landerwyn. Jona (16) reed in april vorig jaar zijn eerste koersen en afgelopen weekend maakte Josia (13) zijn wielerdebuut. Tijd voor een kennismaking!
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!