73ste editie Omloop van het Houtland start in Middelkerke

07/03/19 om 20:31 - Bijgewerkt om 20:29

De 73ste editie van de Omloop van het Houtland (cat. 1.1) zal woensdag 25 september in Middelkerke van start gaan. Dat werd donderdag in de kustgemeente bekendgemaakt. De aankomst ligt zoals steeds op de Markt van Lichtervelde, waar vroeger ook gestart werd.

73ste editie Omloop van het Houtland start in Middelkerke

Het bestuur van VZW Flandria met de burgemeesters en schepen van Middelkerke en Lichtervelde. © GC

"We zijn snel tot een akkoord gekomen met het gemeentebestuur van Middelkerke", meldde Etienne Denys, voorzitter van het organiserende comité. "We spiegelen ons naar andere wedstrijden waar de start- en aankomst ook niet meer in één gemeente liggen. De volgende drie edities zal onze wedstrijd starten in Middelkerke. Dat op het Epernayplein. Het rennersdorp zal op de Zeedijk opgebouwd worden. We voorzien een grote ronde rond Middelkerke. Daarna keren we terug naar ons vertrouwde parcours, om dan in Lichtervelde af te sluiten met acht plaatselijke ronden op en rond de Markt."

"In ons contract met Middelkerke staat dat we minstens drie WorldTeams moeten aanbrengen, maar dat zal geen enkel probleem zijn. Er is een immense interesse."

"Middelkerke blijft zich verder profileren als wielergemeente", stelt schepen van Sport Henk Dierendonck. "We hebben hier de komende jaren nog enkele Belgische kampioenschappen wielrennen op de agenda staan. Daarnaast is er nog de veldrit en nu is er het contract er met de Omloop van het Houtland. Voor onze horecazaken en de wielerminnende gemeente die Middelkerke is, is dat een welgekomen geschenk."

Vorig jaar won Jonas Van Genechten de Omloop van het Houtland. In een massasprint bleef hij Jasper De Buyst en Timothy Dupont voor.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!