Ramses Debruyne haalt verschroeiend uit op PK voor Junioren

In Vosseslag (De Haan) kroonde Ramses Debruyne (Acrog Pauwels Sauzen Balen BC) zich op zaterdagmiddag 18 mei tot West-Vlaams kampioen bij de junioren. Het multitalent sprong op zes kilometer van de meet naar de eenzame leider Jasper Dejaegher en klopte hem in de sprint. De achtervolgende groep kwam net te laat, al spurtte Mathias Vandenborre nog net voorbij Dejaegher naar de dichtste ereplaats.

Koekelare Briek Beuselinck is nog op zoek naar zege

Redactie KW

Briek Beuselinck is de laatste weken bijna niet weg te slaan uit de top tien. Een overwinning kwam er nog niet, maar dat kan natuurlijk nog komen. "Om te winnen moet alles nu eenmaal in de juiste plooi vallen en dat is nog niet gebeurd."

Houtave Angel Joos tevreden met seizoensbegin

Redactie KW

Het provinciaal kampioenschap op de weg in De Panne van vorig weekend is niet geworden wat Angel Joos ervan verwacht had. De Houthulstenaar miste de juiste slag en moest uiteindelijk tevreden zijn met een 49ste plaats. Toch kan de tweedejaarsnieuweling van Wielerteam Ieper met een positief gevoel terugblikken op de eerste maanden van zijn seizoen.

Schore Kasper Theuninck: hervonden koersliefde

Kasper Theuninck (16) heeft de liefde voor de fiets teruggevonden. Na een tussenperiode in de atletieksport is hij bezig met zijn voorbereiding op het veldritseizoen. De eerstejaarsjunior uit Schore hoopt zondag op het PK zolang mogelijk te volgen.

Zwevegem Niki Terpstra topt affiche van Grote Prijs Kint

Redactie KW

Wielervereniging Boldershof Zwevegem pakt op zondag 26 mei uit met zijn 72ste editie van de Grote Prijs Marcel Kint. De wedstrijd met start op de Veemarkt in Kortrijk en aankomst in de Bekaertstraat in Zwevegem kan een knappe affiche, met Niki Terpstra als grootste naam, voorleggen.

Roeselare Ward Vander Meiren is terug: "Het zal enorm afzien worden op De Ruiter"

Stijn Moerman

Nadat hij halfweg december vorig jaar in de Hel van Kasterlee zijn achillespees scheurde, wachtte Ward Vander Meiren (36) een lange revalidatie. Normaal zou de elite zonder contract pas vanaf halfweg april de training kunnen hervatten, maar het herstel verliep beter dan verwacht, zodat de Roeselarenaar zaterdag zijn comeback al viert voor eigen volk in de GP Eric Debal op De Ruiter.

Rumbeke Dovy Keukens-FCC heeft start van het seizoen niet gemist

Met vijf zeges, waaronder een manche van de Beker van België, is Dovy Keukens-FCC bezig aan een heel goed seizoen. "Niet alleen onze gevestigde waarden zijn goed bezig, maar ook onze beloften presteren sterk", aldus voorzitter Frans Delameilleure.

Hertsberge Lani Wittevrongel met bescheiden ambities naar PK

Lani Wittevrongel is aan een behoorlijk knap voorjaar bezig. Bij de nieuwelingen behaalde ze al een paar toptienplaatsen en ook in haar laatste wedstrijd deed ze het lang niet onaardig. In Lommel legde ze zaterdag beslag op de 12de plaats.

Torhout Aaron Stockx heeft stap naar beloften prima verteerd

Johan Sabbe

Eerstejaarsbelofte Aaron Stockx (18) zegt te zijn geschrokken van het hogere niveau en het verschroeiende tempo, maar de waarheid is dat de Torhoutse renner van Team Baguet de overstap naar de beloften prima heeft verteerd.

Ieper Ieperse droomt van carrière in marge van de wielersport

Door haar studie industrieel ingenieur moest Isabel Vandewalle (22) het wielrennen de voorbije jaren op een lager pitje zetten. De Ieperse is intussen echter bijna afgestudeerd en droomt stiekem om later in de wielersport actief te blijven als sport engineer.

Bredene Emke De Keyser rijdt PK in de kleuren van Lotto-Soudal

Redactie KW

Zondag staan er op het PK voor dames nieuwelingen twee Bredense meisjesaan de start: Julie Hendrickx en Emke De Keyser. We polsten bij Emke naar haar verwachtingen voor het PK én naar haar papa, Lotto-Soudalverzorger Filip De Keyser.