Zwarte week Par-ky Menen eindigt met thuisnederlaag tegen voorlaatste

Een moeilijke week werd afgesloten met een pijnlijke thuisnederlaag tegen de voorlaatste. © foto MPM
Redactie KW

Par-ky heeft de extra-sportieve zorgen niet kunnen doorspoelen met een thuiszege tegen Borgworm. Tegen de voorlaatste in de stand ging Menen totaal onverwacht kopje onder. Het werd 2-3 met 25-19, 20-25, 18-25, 25-23 en 9-15 als setstanden.

Op de nieuwjaarsreceptie vooraf kreeg afscheidnemend voorzitter Pierre Vandeputte minutenlang applaus na zijn speech. Hij bevestigde nog maar eens dat de politieke ontwikkelingen in de stad de directe aanleiding zijn van zijn ontslag als voorzitter.

Het sportieve dan: Ver Eecke startte voor het eerst sinds lange tijd op de bank ten voordele van Gilles Vandecaveye. De Beul is nog steeds geblesseerd en werd vervangen door Andriessen. Op papier zou Menen geen problemen mogen kennen tegen Borgworm, al weet je maar nooit wat een winterstop en slecht nieuws rond de toekomst van de club kan brengen.

Veel volk

De media-aandacht van de voorbije dagen had in elk geval veel volk gelokt naar de Vauban. Nog nooit daagden er zoveel fans op voor een duel tegen Borgworm. Onder impuls van Gilles Vandecaveye maakte de thuisploeg de favorietenrol direct waar. Aanvallend goed voor de 6-3, 10-5 en 11-6 en de 15-6 forceerde hij van aan de opslaglijn. Borgworm kon daar maar weinig tegenover stellen. Par-ky ging via de pientere De Vries naar 19-10. Daarna verwaterde het thuisspel en Borgworm maakte een paar puntjes goed. Maar de achterstand was te groot om het Par-ky nog echt moeilijk te maken.

Borgworm had wel moed geput uit het sterk einde uit het vorige spel en kwam daarom ook 2-4 voor na een blok op De Vries. En het zag er telkens maar beter uit voor de bezoekers die via ex-Menenspeler Cosemans na een ace op 6-9 klommen. Abinet haalde ook nog eens zwaar uit met de opslag: 11-17. En toch deed Sinnesael Menen nog rechtveren: 18-21 en 20-22. Par-ky trof erna niet meer raak.

Drie opeenvolgende missers

Een zwakker moment bij Andriessen met drie opeenvolgende missers zette Menen op 5-8 maar de ace van Ver Eecke -ingevallen voor Vandecaveye- zorgde weer voor de aansluiting. Helaas voor de thuisploeg ging het vanaf dan weer bergaf. Borgworm deed zich niet voor als een ploeg die voorlaatste staat in de rangschikking. Abinet en Oliveira scoorden de punten. Menen kon niet meer dan toekijken en sporadisch eens tegenslaan. Na een nieuwe outsmash bij 15-22 was het over.

De Vries startte op de bank in set vier, Demirovic schoof door naar de hoofdaanval. Eerst zonder succes: 0-3. Abinet voelde zich duidelijk in zijn nopjes in de Vauban, drie punten op rij waren goed voor 6-9. Par-ky echt wel in nauwe schoentjes en dat besefte de coach ook: de wissel van middenspeler Andriessen voor passeur Maddens leek niets meer dan een wanhoopspoging. De verrassing miste het effect niet: de 9-12 scoorde Maddens met een aanval, de 10-12 kwam via zijn blok tot stand. En toch zag het er weer belabberd uit bij 12-16, maar kapitein Sinnesael blokte naar 15-16 en zweepte het publiek op. De intensiteit schoot de lucht in, net als het niveau van Menen: 19-17 in een ondertussen heerlijke ambiance. Set gespeeld bij 24-20, dat dacht iedereen buiten de spelers van Borgworm die voor elk punt bleven strijden. Bibberend geraakte Menen toch aan de winst: 25-23.

Portie ongeluk

De 0-3 van Dussart beloofde niet het beste voor de thuisploeg dat meteen in een time-out ging schuilen. Borgworm verdedigde knap, kende een portie geluk en bleef bovenal scoren: 4-8. Menen daarentegen verloor het noorden. De eerste thuisnederlaag ooit tegen Borgworm stond daarmee pijnlijk op de bordjes.

Volgende week zaterdag gaat Par-ky op bezoek bij Maaseik, de woensdag erop mag het Knack Roeselare ontvangen. Zware kost dus voor Sinnesael en zijn medemaats die wel nog op de vierde plaats blijven hangen.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier