Zondag weer topper voor MWB A: “November is intensieve maand”

Neil Oerlemans (6) viert de zege met Jan Goethals en Brecht Dewyspelaere. (Foto MPM)
Redactie KW

Voor de jonge snaak Neil Oerlemans gaat het in stijgende lijn. De receptiespeler dwong tegen Zoersel zijn tweede basisplek af en zag zijn ploeg na een knappe 0-3-overwinning weer naar de tweede plaats springen. Marke-Webis lijkt dan ook klaar voor de derby van zondag tegen Lendelede.

Maar eerst speelt Marke-Webis zaterdagavond nog in Diksmuide voor de beker nationaal/divisie. “Een wedstrijd die we normaal moeten winnen, maar het wordt toch zaak om van begin tot eind geconcentreerd te blijven”, weet Neil Oerlemans.

Uiteraard wordt er meer gesproken over de clash tegen de rivalen uit Lendelede. Hoewel Oerlemans een Oost-Vlaming is, kan hij het belang van de West-Vlaamse derby goed inschatten. “Dat leefde vorig seizoen ook al enorm in de groep en dat is nu niet anders. Lendelede bekampen is gewoon toffer dan spelen tegen een doorsnee andere ploeg. Zeker omdat het weer in eigen zaal is en omdat iedereen op scherp staat. Dat komt dankzij de goede bekerwedstrijd die we enkele weken geleden tegen Menen afwerkten.”

“Met Achel kregen we nog een topper over de vloer in november. We zijn aan een intensieve maand bezig. Een overwinning tegen Lendelede zou fantastisch zijn en ik geloof ook dat het mogelijk is, al zie ik Marke-Webis niet als favoriet. Als we onze receptie goed afgestemd krijgen en we met stevige opslagdruk kunnen uitpakken, dan maken we wel een goede kans”, denkt de 20-jarige aanvaller. (MPM)

Zaterdag 25 november om 20.30 uur: Diksmuide – Marke-Webis.

Zondag 26 november om 17 uur: Marke-Webis – Lendelede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier