Zet Jong Kuurne buren uit Bavikhove onder druk voor tweede plaats?

Redactie KW

Dit weekend staat er in de tweede provinciale bij de heren een topper en tevens ook een felbevochten derby op het programma. VC Jong Kuurne A en Bavo Bavikhove A nemen het tegen elkaar op in een echte burenstrijd. Wij spraken met Ayrton Decostere van VC Jong Kuurne en Niels Vermeersch van Bavo Bavikhove naar aanleiding van deze derby.

Volgens Ayrton Decostere zat Kuurne de laatste tijd wat in een dipje. “We hadden een zeer goede start van het seizoen met winst in Oostende. Daarna verloren we tegen uitgerekend Bavikhove, maar de rest ging redelijk vlot totdat we voor Nieuwjaar wat op de sukkel geraakten met een lange verliesreeks die pas vorige week doorbroken werd met winst tegen Loppem”, aldus Ayrton.

Bij Bavikhove ging het seizoen iets vlotter. “We zijn op hetzelfde elan gestart als Kuurne. We hadden grote ambities en in het begin zag het er naar uit dat we die ambities konden waarmaken. Meteen wisten we dat het moeilijk zou zijn om kampioen te worden aangezien we zowel de heen- als de terugwedstrijd verloren tegen onze rechtstreekse concurrent Oostende. Doordat er een kloofje is met de leider, merken we wel dat de druk wat weg is en dat we her en der een set laten liggen. We willen nu zeker geen punten meer verliezen”, zegt Niels.

Ambities

Bij Kuurne hadden ze voor het seizoen niet echt ambities gesteld. Ayrton: “We kwamen net over van derde provinciale waar we kampioen speelden, dus we wilden eerst wat afwachten. We startten direct goed tegen Brugge, dat uit eerste provinciale was gedegradeerd. Er werd al gehoopt op een mooie plaats in de top drie, maar ik merk dat we er zeker voor zullen moeten vechten. We moeten ons nu vooral blijven herpakken, want we wonnen vorige week al en dat zullen we dus ook proberen tegen Bavikhove.”

Bij Bavikhove ligt de druk en de sfeer naar aanleiding van de derby iets hoger, maar beide ploegen merken wel een verschil in sfeer in vergelijking met andere wedstrijden. “Ik voel wel dat we er echt naar toeleven”, zegt Niels. “Het is ook lang geleden dat we nog een derby speelden. De sfeer nu is een echte derbysfeer, want Kuurne en Bavikhove liggen op een scheet van elkaar. Voor mij persoonlijk is het ook een speciale wedstrijd, want ik heb heel mijn jeugd in Kuurne gespeeld.”

Teamgeest

Ook de teamgeest verandert naar aanleiding van het burenduel. Niels: “Binnen de ploeg is er gezonde concurrentie, want iedereen wil spelen in zo’n derby.”

Het wordt speciaal voor mij, want ik speelde in mijn jeugd voor Kuurne

Bij Kuurne zijn ze iets minder onder de indruk van de derbysfeer: “Bij de ene leeft het al wat meer dan bij de andere. Sommige spelers krijgen die gezonde spanning pas de week voor de derby en ander spelers, zoals onze middenman Lowie Lootens, zijn al bezig met de volgende derby wanneer de vorige nog maar net gedaan was.”

Voor Bavikhove betekent de winst niet zo veel in het klassement. “We willen natuurlijk winnen, maar in het klassement zal het ons niet echt iets opleveren. Als we verliezen kan Kuurne wat meer druk zetten op ons voor die tweede plaats”, zegt Niels. Kuurne kan wel een zaakje doen. Ayrton: “Wanneer we winnen, zetten we niet alleen druk op Bavikhove. We kunnen ook over Brugge springen in het klassement.”

Bij Bavikhove hopen ze dat hun tweede plaats genoeg is om te promoveren naar eerste provinciale. “We wilden graag kampioen spelen, maar dat zal er dus waarschijnlijk niet meer inzitten. We hopen dat we met een tweede plaats ook kunnen promoveren, want daar wachten wel al vier jaar op”, aldus Niels tot besluit.

Na de wedstrijd is er een ‘foute party’ om de derby af te sluiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier