Young Red Dragons spelen tegen Nederland in kleine finale EK U20

Redactie KW

De jonge Belgen met West-Vlamingen Desmet, Vanneste; Verstraete en Bossée komen straks om 16.00 uur in actie tegen onze noorderburen. Nadat ze zich zaterdag niet plaatsten voor de finale, strijden ze zondag voor het brons.

Ondanks een goede start in de eerste set was Tsjechië op het eind van set één het trefzekerst. De resultaten logen er niet om: Tsjechië scoorde zeven punten op rij en verzekerde zo de eerste deelwinst. België was allerminst aangeslagen en liep snel uit om de tweede set volledig te domineren en de score in evenwicht te brengen. Daarna was er meer evenwicht; de Tsjechen namen een kleine voorsprong en pakten set drie met het kleinste verschil. In set vier kwam er nog meer marge voor de Tsjechische spelers, maar de Belgen dichtten de kloof in een mum van tijd. Toch bleef Tsjechië het koelbloedigst met een 3-1 (17-25; 25-14; 23-25; 21-25) als gevolg.

In de andere wedstrijd was Rusland – groepswinnaar voor de Belgen – te sterk voor Nederland; ook daar werd het 3-1. Zo spelen beide groepswinnaars tegen elkaar in de finale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier