Yellow Tigers verliezen van China, Laure Flament en Iris Vandewiele komen in

16/05/18 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:58

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben woensdag hun tweede wedstrijd op de Women's Nations League met 3-0 verloren van China (FIVB 1), dat in Ningbo voor eigen supporters aantrad.

Yellow Tigers verliezen van China, Laure Flament en Iris Vandewiele komen in

Laure Flament uit Wevelgem. © a-Bart

De Yellow Tigers (FIVB 13) moesten hun meerdere erkennen in gastland en nummer één van de wereld, China.

Dinsdag zorgden de Belgische vrouwen voor een mooie prestatie tegen Zuid-Korea door 3-0 te winnen. Gastland China, de absolute wereldtop, pakte echter de tweede zege op rij zonder setverlies. Vooral in de tweede set deden de Belgische vrouwen van zich spreken, maar deelwinst zat er niet in.

Donderdag eindigt België het eerste toernooi (van vijf) tegen de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse vrouwen verloren op de eerste speeldag met 3-0 tegen China en woensdag met 2-3 tegen Zuid-Korea. Laure Flament (Wevelgem) en Iris Vandewiele (Brugge) zijn de West-Vlaamse Yellow Tigers.

(Belga)

Setstanden: 14-25; 20-25; 13-25

Speelsters: België speelde met Van de Vyver (1), Van Gestel, Lemmens (5), Grobelna (17), Herbots (6), Janssens (3). Libero: Neyt. Kwamen in: Flament (5), Vandewiele (1), Goliat, Van Sas.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!