Yellow Tigers moeten meerdere erkennen in Duitsland

De Belgische volleyvrouwen hebben woensdag hun elfde wedstrijd in de Nations League niet kunnen winnen. De Yellow Tigers (FIVB 19) verloren in Stuttgart van Duitsland (FIVB 15) met 3-1. De setstanden waren 25-21, 25-23, 24-26 en 25-16.

Duitsland begon, aangevoerd door het thuispubliek in Stuttgart, het best aan de wedstrijd en zorgde al snel voor de eerste deelwinst. De Yellow Tigers speelden met een vertekend team en konden dus niet rekenen op de automatismen van de voorbije weken. Een hele wedstrijd geen Herbots, Grobelna, Van Gestel of Ilka Van De Vyver tussen de lijnen; de anderen toonden in de tweede set echter dat ze konden vechten. Het was pas in het slot van de set dat de Duitsers zegezeker waren.

In de derde set was er snel een nieuwe, grote kloof. Maar opnieuw toonden de Belgen strijdkracht en beperkten ze de kloof. Er werd aan de Duitse voorsprong geknabbeld en de Yellow Tigers gingen nu wel op en over het gastland. Een nieuwe tiebreakzege na een 0-2 achterstand lukte echter niet nadat Duitsland de hele vierde set de controle hield.

Duitsland is pas het tweede Europese land waartegen België voorlopig niet kon winnen. Daarvoor was alleen Polen hier in geslaagd. Rusland, Servië, Nederland en Bulgarije gingen wel voor de bijl. De nederlaag heeft geen zware gevolgen. Het behoud was sinds woensdagavond al zeker nadat Italië van Bulgarije won. De Bulgaren blijven zo onderaan zonder winstmatchen en kunnen niet meer voorbij België. Volgend jaar is er dus een nieuwe campagne in de Nations League.

In de stand blijft België op één zege van de top zes en morgen treft het met de Dominicaanse Republiek (FIVB 10) een nieuwe challenger. In de strijd der uitdagers klopte België Bulgarije, maar verloor het tegen Polen.

Sets: 21-25; 23-25; 26-24; 16-25

België: Goilat 15, Guilliams 12, Janssens 11, Strumilo 8, Sobolska 4, Van Sas 2; libero: Valkenborg. Kwam in: J. Van De Vyver