Yellow Tigers leveren sterke prestatie tegen wereldtopper, Laure Flament valt in

Laure Flament uit Wevelgem viel in. © a-Bart
Redactie KW

De Yellow Tigers zetten opnieuw een knappe prestatie neer tegen Rusland. Punten zaten er niet in, setwinst wel.

Rusland startte het best aan de wedstrijd, maar de Yellow Tigers hielden de Russische vrouwen in het vizier. Dat uitte zich ook in de derde set, waarin onze landgenoten met het kleinste verschil afstand namen. In de vierde set schakelden de Russen een versnelling hoger, waardoor het de drie punten verzekerde, maar België maakte het de Oost-Europeanen knap lastig. Laure Flament uit Wevelgem viel in.

Voor België is dit dus het eerste toernooi waarop geen punten gepakt werden, maar dat is in deze groep zeker geen schande. De Yellow Tigers zakten wat weg in de rangschikking naar de voorlaatste plaats, maar ze treffen in de komende zes matchen wel nog vijf ploegen uit de rechterkolom. Volgende week hebben ze daarom een zeer belangrijke afspraak in Polen. Daar ontmoet onze Belgische trots naast de Poolse vrouwen, ook de Duitse en de Argentijnse.

Wedstrijden met meer gewicht

Polen en Argentinië zijn, net als België en de Dominicaanse Republiek (waartegen de Belgische vrouwen al wonnen), twee Challengers, waardoor de onderlinge confrontaties nog meer gewicht krijgen. De laatste van deze vier landen degradeert uit de hoogste groep. Voorlopig staat Argentinië puntenloos onderaan.

Setstanden: 20-25, 21-25, 25-23, 18-25

België: Van de Vyver, Van Gestel (10), Lemmens (6), Grobelna (14), Herbots (14), Janssens (8). Libero: Neyt en Guilliams. Kwamen in: Flament (3), Van Avermaet (2), Strumilo, Van Sas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier