Yellow Tigers boeken zege tegen Dominicaanse Republiek

17/05/18 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:33

De Belgische volleybalvrouwen hebben donderdag in China hun derde wedstrijd op de Women's Nations League met 3-2 gewonnen van de Dominicaanse Republiek.

Yellow Tigers boeken zege tegen Dominicaanse Republiek

Iris Vandewiele uit Brugge viel in. © GF

Onze landgenoten startten verschroeiend tegen de Dominicaanse Republiek en snelden naar deelwinst in de eerste set. Ook in de derde set toonde België zich sterker dankzij een vlot scorende Herbots (28 punten), maar in de even sets brachten de Domincanen de stand steeds terug in evenwicht. In de tiebreak namen de Belgen opnieuw vlot afstand waardoor ze de tweede overwinning op drie wedstrijden boekten. Iris Vandewiele uit Brugge viel in.

Zo eindigt het eerste toernooi met een nieuw succes. België opende dinsdag sterk tegen Zuid-Korea (FIVB 10) door met 3-0 te winnen en verloor alleen tegen Olympisch kampioen China.

Volgende dinsdag start het tweede toernooi van de Volleyball Nations League in Japan. Naast het gastland (0 op 6 in de eerste twee wedstrijden) spelen onze vrouwen daar ook tegen Nederland (6 op 6) en Amerika (4 op 6).

(Belga)

Setstanden: 25-16, 18-25, 25-18, 19-25, 15-7

België: Van de Vyver (2), Van Gestel (15), Lemmens (5), Grobelna (14), Herbots (28), Janssens (9). Libero: Guilliams. Kwamen in: Goliat (5), Vandewiele.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!