Wouter Maes en Tievolley Tielt naar leider Knack B

Foto MD © Foto MD
Redactie KW

Tievolley Tielt A is bezig aan een wisselvallig seizoen, maar volgens Wouter Maes loopt het beter dan vorig seizoen toen men in deze periode nog steeds moest vechten tegen het degradatiespook.

Wouter Maes is geboren in Roeselare, maar zijn beide ouders waren rasechte Tieltenaren. Inmiddels woont Wouter al zo’n 14 jaar in de Europastad en voelt hij zich op en top Tieltenaar. De 20-jarige student bachelor autotechnologie aan Vives Kortrijk begon destijds te volleyballen omdat zijn opa dat in zijn tijd ook had gedaan. Intussen heeft Wouter de microbe ook al doorgegeven aan zijn neef.

De cijfers liegen er niet om: tien verliesmatchen en slechts vier overwinningen. “Tja… het zijn inderdaad harde cijfers. Als we kijken in welke reeks we spelen en naar de vele blessures binnen de ploeg valt dit eigenlijk nog best mee, vind ik. Daarmee bedoel ik niet dat we in bepaalde matchen geen beter resultaat konden neerzetten maar het is nu eenmaal een reeks waar regelmatig verrassende uitslagen te noteren vallen.

Iedereen had wellicht veel meer verwacht van ons dit seizoen

“Neem nu de wedstrijd tegen Kortrijk van vorig weekend. We hebben gestreden tot de laatste snik. Er zat zeker meer in voor ons maar het heeft nog maar eens niet mogen zijn. Het loopt niet altijd zoals gewild natuurlijk. Iedereen had wellicht veel meer verwacht van ons dit seizoen maar de omstandigheden zitten tegen. Voornamelijk dan de grote blessurelast. Maar eigenlijk mogen we al bij al nog niet te fel klagen. Vorig seizoen was het knokken tegen de degradatie tot op het einde.

Komend weekend staat Knack B jullie op te wachten? “We hebben geen andere verwachtingen dan anders. We gaan voor niets minder dan winst. Het zal er voornamelijk op aankomen om erin te geloven en alles te geven. Dan maken misschien wel een kans om punten te pakken. Meer dan ons best kunnen we niet doen.”

En verder voor het slot van de competitie? “Ik hoop nog een tweetal plaatsjes te kunnen stijgen in de klassering. Dat zou enorm veel deugd doen aan de ploeg om in de middenmoot te kunnen eindigen. Voor mij is het seizoen geslaagd – alles in acht genomen – als we volgend jaar opnieuw in divisie kunnen spelen.”

(MD)

Zaterdag 3 februari om 15.30 uur: Knack Roeselare B – Alfa solutions Tievolley Tielt A