Wevelgem kampioen in eerste provinciale

Wevelgem was naar Brugge gekomen om minstens een puntje mee te pikken en daardoor definitief de titel binnen te rijven. Zwevezele had zijn wedstrijd gewonnen bij Packo Zedelgem en stond op gelijke hoogte in de stand.

De eerste set werd gekenmerkt door een aarzelende start van de bezoekers die heel vlug 5-1 achter kwamen maar geleidelijk kwamen de groen-zwarten terug in de match. Het was uiteindelijk de opslagdruk van Devos die ervoor zorgde dat Wevelgem uitliep tot 9-15. Deze kloof was voldoende en bij 15-24 volstond het eerste setpunt.

De tweede set was van een heel ander allure. Wevelgem was de hele tijd op achtervolgen aangewezen en had duidelijk last van de zenuwen. Brugge verdedigde uitstekend en zorgde met enkele miraculeuze reddingen voor een 24-19 voorsprong en vijf setballen. Ze konden er echter geen enkel van verzilveren en pas bij 26-25 was de zesde de goeie en stonden de bordjes terug in evenwicht.

Brugge nam de beste start in set drie en liep makkelijk uit tot 12-8 maar gaandeweg herstelde Wevelgem het evenwicht en halverwege stond het 14-16. Daarna was het een dubbeltje op zijn kant maar de eerste setbal voor Wevelgem was de goede en haalde daarmee het broodnodige punt en de uiteindelijke titel binnen.

In set vier wilde Brugge toch nog een statement maken en haalde hem nog binnen met 25-23. Maar de belle was er uiteindelijk teveel aan voor de thuisploeg en Wevelgem trok feestend de nacht in. Eindstand 2-3.