VT Kortrijk voor topper tegen Hemelveerdegem: “Koesteren geen wrok na verlies toen”

Louis Follet is terug na een seizoen bij Leefdaal-Bertem. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

In tweede divisie C maakt VT Kortrijk zich op voor de topper tegen Hemelveerdegem. In de vorige ontmoeting laaiden de gemoederen hoog op tussen de spelers van beide ploegen. Receptie-hoek Louis Follet (25) verwacht opnieuw een geladen partij.

“Zulke wedstrijden worden altijd op het scherpst van de snee gespeeld”, vertelt hij. “Dat zal zondag zeker het geval zijn, want in de vorige confrontatie toonde Hemelveerdegem zich van zijn meest onsportieve kant. Let op, we koesteren geen wrok tegen die ploeg. In topwedstrijden gebeurt dat wel vaker. Iedereen staat gespannen en dan kan zelfs de kleinste opmerking bij iemand in het verkeerde keelgat schieten.”

In Hemelveerdegem verloor VTK met 3-1. “Het is een heel ervaren ploeg met uitstekende spelers. Het gevaar komt vooral van hun hoekspelers. Die moeten we zoveel mogelijk uit de wedstrijd houden. We moeten gefocust aan de partij beginnen en hun systeem in de war brengen. Dan is een overwinning zeker mogelijk.”

Thuiskomen

De Kortrijkzanen ambieerden in het seizoensbegin een plek in de top drie. Met een voorlopige tweede plaats zitten de troepen van coach Mieke Moyaert perfect op schema. Ook de titel blijft mogelijk. “Voor ploegen als Hemelveerdegem staat er dit seizoen meer op het spel”, stelt Louis. “Zij nemen alleen genoegen met de titel. Voor ons is de groepssfeer minstens even belangrijk. Zowel op als naast het veld. We willen ons in de eerste plaats amuseren. Maar we moeten eerlijk zijn: als je zo goed bezig bent, spookt de titel door je achterhoofd.”

Louis viert dit seizoen zijn terugkeer bij VTK na een kort avontuur bij Leefdaal-Bertem. “Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest. Kortrijk is een club waar ik me helemaal thuis voel. Ik hield ook altijd contact met de spelers. Zo spraken we regelmatig af om iets te drinken en volgde ik de prestaties van de club op de voet“, aldus de receptie-hoek. (JDH)

Zondag 21 januari om 17 uur: VT Kortrijk – Hemelveerdegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier