VT Damme kan zaterdag in eigen huis de titel pakken in vierde provinciale C

Frederik Schrijvers en Lieselot Gaillaert.
Redactie KW

Zaterdagavond zal de gemeentelijke sportzaal in Sijsele ongetwijfeld rood-wit kleuren. Dan speelt VT Damme zijn laatste wedstrijd in vierde provinciale. Bij winst mogen de kurken uit de champagneflessen. Er is niemand die daaraan twijfelt.

“Het werd afgelopen weekend een vrij vlotte overwinning tegen Davolo”, stelt Lieselot Gaillaert. “We hebben de tegenstander nooit in de wedstrijd laten komen. Dit is tekenend voor ons volledige seizoen. In tegenstelling tot vorig jaar, waar we soms al eens de mist in gingen, draait alles veel vlotter. Enkel in het begin van het seizoen waren er een paar valse noten met enkele nederlagen zoals tegen Slovo en Sint-Joris A. Maar we zijn een jaartje verder en hebben elkaar beter leren kennen. Komend weekend ontvangen we Packo Zedelgem C en we hopen er een galamatch van te maken. Maar we willen zeker het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is”, besluit ze.

Coach Frederik Schrijvers is één van de grootste drijfveren achter dit succes. “Vanaf het begin heb ik de spelersgroep duidelijk gemaakt waar ik naar toe wilde”, vertelt hij. “Ik ben niet de voorstander van het beginsel dat iedereen evenveel moet kunnen spelen. Voor mij speelt de beste. Het bestuur heeft mij gehaald om een gooi te doen naar promotie en ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. Misschien hebben we ook wat geluk gehad door er op het goede moment te staan.”

“Onze volgende opdracht bestaat erin om de focus te houden tegen Packo Zedelgem en de wedstrijd winnend af te sluiten. Hopelijk kunnen we er een schitterende match van maken en is er wat volk om er achteraf een feestje mee te bouwen. Let op, we zijn er nog niet, een nederlaag ligt altijd achter de hoek te loeren.”

Volgend jaar wenkt derde provinciale. “Dat zie ik optimistisch in. Ik vind de promotie naar derde veel moeilijker dan erin blijven. Enkel de top zes halen zal niet gemakkelijk zijn. Misschien komt er volgend seizoen nog versterking bij. Maar eerst de focus op zaterdagavond, dat is het belangrijkste”, besluit de coach strijdvaardig. (GD)

Zaterdag 21 april om 20 uur: VT Damme – Zedelgem C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier