Volleybalster Nina Coolman zoekt een nieuwe uitdaging in het buitenland

15/06/16 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:36

De 25-jarige Brugse aanvalster was de voorbije drie seizoenen aan de slag bij het Franse Paris Saint-Cloud.

Volleybalster Nina Coolman zoekt een nieuwe uitdaging in het buitenland

Nina Coolman (met nummer 4) heeft een sterk seizoen achter de rug bij Paris Saint-Cloud en stond garant voor heel wat punten. © Foto CEV

Nina Coolman startte haar volleybalcarrière bij VT Brugge en kwam via VKt Torhout bij Hermes Oostende terecht. Aan de kust debuteerde ze op het hoogste niveau en zo werd ze opgemerkt door de Belgische topclub Asterix Kieldrecht. Na drie seizoenen aan de Belgische top was de Brugse vervolgens klaar voor haar eerste buitenlandse avontuur: bij het Franse Paris Saint-Cloud. Nina - de zus van Pieter Coolman, middenspeler bij Knack Roeselare - had in Frankrijk een korte aanpassingsperiode nodig, maar ontpopte zich wel tot een vlot scorende aanvalster.

"Weet nog niet waar mijn toekomst ligt"

"Ik blijf niet bij Parijs, maar weet nog niet waar mijn toekomst ligt", klinkt het. "We zijn nog volop op zoek naar een nieuwe ploeg. Het is wel zo dat ik op zoek ga naar een nieuwe uitdaging in het buitenland." Momenteel is Nina Coolman ook te bewonderen in het BK beachvolleybal, waar ze samenspeelt met Renée Verhulst. Op de manche in Ieper van afgelopen weekend haalden ze de halve finales.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!