Volley Vlaanderen investeert 352 000 euro in jeugdwerking

© BELGA
Redactie KW

Volley Vlaanderen kent maar liefst 352 000 euro toe aan volleybalclubs met een kwalitatieve jeugdwerking. Door een eenmalige extra inspanning, in samenwerking met Sport Vlaanderen, wordt dit jaar een recordbedrag geïnvesteerd in de Vlaamse volleybaljeugd.

171 clubs namen deel aan het Jeugdsportfonds, waardoor bijna 80 % van de jeugdleden mee van deze steun kan genieten. Omdat het subsidiedossier vereenvoudigd werd, dienen steeds meer kleinere clubs een aangifte in en werden er veertien extra clubs bereikt.

De kwaliteit van de jeugdwerking wordt geanalyseerd aan de hand van criteria die belangrijk zijn voor de opleiding. Het valt duidelijk op dat de kwaliteit net als het aantal jeugdleden blijft toenemen. Op basis van de verschillende criteria worden sterren toegekend. Dit jaar zijn er vijf teams (BVMV Volley Noorderkempen, Volley Kruikenburg Ternat, OXACO BVC Antwerpen, Rembert Torhout Heren en Vamos Stekene/Sint-Gillis-Waas) die het maximum van vijf sterren behalen.

Tijdens de EuroMillions Cup Finals op 10 februari 2019 vindt de apotheose van het Jeugdsportfonds plaats. Meer informatie en een volledige rangschikking vind je terug op http://www.volleyvlaanderen.be/jeugd/jeugdsportfonds/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier