Volley Jong Kuurne blijft ongeslagen

Marc Decoene. © OV
Redactie KW

We zijn zeven speeldagen ver in derde provinciale en Jong Kuurne staat nog steeds ongeslagen op kop. Het heeft zelfs een kloofje van drie punten geslagen met de eerste achtervolgers.

Door een speling van de kalender moeten de jongens van voorzitter Marc Decoene nu plots vijf wedstrijden op verplaatsing afwerken en komen ze in 2017 zelfs niet meer actie in hun vertrouwde Sportpark in Kuurne. “Er is inderdaad nogal wat geschoven met de kalender en in alle eerlijkheid ook een beetje van onze kant, want zowel met Kuurne-Brussel-Kuurne als met het tornooi Batoet is de sporthal niet beschikbaar”, legt Marc Decoene uit. “Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel, want we kunnen vijf van de zes duels op het einde van het seizoen op Kuurnse bodem spelen. Als we dan in de running zijn voor de titel kan dat met de steun van ons publiek een positieve factor zijn.

Jong Kuurne steekt er tot nu toe bovenuit en heeft de confrontaties met de twee titelfavorieten gewonnen, dus de titel wenkt. “Zo ver zijn we nog lang niet, ondanks het feit dat we de twee toppers tegen Beernem B en Doskom Moorslede B met winst afgesloten hebben. Ik blijf erbij dat dit onze grootste concurrenten zijn. Hopelijk blijft onze ploeg blessurevrij, want we kunnen eigenlijk niemand missen. We hebben inderdaad een kloofje geslagen en spelen zonder al te veel druk of stress. Dat zorgt voor een ontspannen gevoel, maar bij verlies is het snel weer van moeten. We blijven realistisch, maar zouden graag de titel pakken.” (GNK)

Zaterdag 18 november om 19 uur: VC Packo Zedelgem C VC Jong Kuurne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier