Vlamvo Vlamertinge A blijft op koers voor de dubbel

Sara Van Exem. (Foto EF) © Sara Van Exem. (Foto EF)
Redactie KW

Naast topfavoriet voor de titel mag Vlamvo Vlamertinge A zich nu ook finalist van de Beker van West-Vlaanderen noemen. Sara Van Exem en Vlamertinge hadden in de halve finale een vette kluif aan Bevo Roeselare C.

Sporthal De Groene Meersen in Zedelgem vormde het decor voor de halve finales van de Beker van West-Vlaanderen. Vlamvo A, ongeslagen dit seizoen, kwam met de schrik vrij. “Anders dan in de competitie voelde je dat de zenuwen gespannen stonden”, geeft passeur Sara Van Exem toe. “Voor de meeste speelsters was het de eerste keer dat ze een bekerfinale konden bereiken en dat zorgde voor wat stress. We konden eigenlijk nooit ons sterkste wapen, de opslagdruk, uitspelen en zo was het moeilijk om afstand te nemen van Bevo Roeselare C.”

“In de titelmatch zullen we onze zenuwen toch beter onder controle moeten houden”

“Ik moet wel toegeven dat zij niet toevallig meedraaien aan de top in tweede provinciale. In de vijfde set maakten we het verschil met ervaring en wilskracht en zo bereiken we toch de felbegeerde bekerfinale, zij het met de hakken over de sloot. In de finale ontmoeten we Elckerlyc Zwevezele, tweede in de stand in eerste provinciale, en dan zullen we onze zenuwen toch beter onder controle moeten houden. Misschien moeten we eerst een glaasje drinken op de dag van de finale.” (lacht)

Titel in zicht

Vlamvo Vlamertinge heeft nog twee zeges nodig om mathematisch zeker te zijn van de titel. De eerste horde moet zaterdag genomen worden in Wevelgem. “Eigenlijk is er niemand die nog twijfelt aan die titel maar we moeten natuurlijk het hoofd koel houden. Het toeval wil dat we net kampioen kunnen worden in de thuismatch tegen Elckerlyc Zwevezele, ook onze tegenstander in de bekerfinale dus.”

“Het zou een unicum zijn om ongeslagen te blijven en de dubbel te winnen. Over volgend seizoen in divisie denk ik nog niet teveel na, al ben ik natuurlijk wel benieuwd wat we met onze sterke ploeg in een hogere reeks kunnen betekenen. Ik blijf hongerig om nog eens een stap hoger te zetten”, besluit de bijna 30-jarige Sara Van Exem.

(TV)

Zaterdag 10 maart om 20.30 uur: Davo Wevelgem A- Vlamvo Vlamertinge A