VKt Torhout A stunt tegen leider Tchalou

Na de nederlaag tegen Kalmthout moesten de dames van VKt A thuis op zoek naar punten tegen de autoritaire leider Tchalou.

De Torhoutenaren startten furieus (7-3) waarna de coach van de bezoekers gedwongen werd om in te grijpen bij een eerste time-out. Daarna kon Tchalou de kloof dichten (8-8) waarna de rest van de set uitermate spannend verliep. Een hardnekkig strijdende thuisploeg redde drie setballen en won na een bloedstollend slot verrassend maar niet onverdiend de eerste set met 28-26.

Ook in set twee ging VKt A op zijn elan verder (3-0), maar Tchalou reageerde fors. De thuisreceptie kraakte onder de opslagdruk en het bezoekend aanvalsgeweld deed de rest. De thuisploeg beet nog van zich af, maar bij 21-25 stonden de bordjes opnieuw in evenwicht.

Ook in de derde set was er weinig of geen verschil tussen de leider en de hekkensluiter van Liga B. Uiteindelijk zorgden de kracht en de gestalte van de bezoekers voor een 17-25 setstand.

Torhout herpakt zich

Een wat arrogant Tchalou startte het best in set vier (3-5), maar gaandeweg serveerden de Torhoutse dames beter en dwongen ze de bezoekers in de fout. Naar het einde van de set dreigde Tchalou nog maar Torhout won oververdiend de vierde set met 25-22.

Ook in de aanvangsfase van de vijfde en beslissende set was Tchalou baas maar Torhout serveerde zich langszij. Het scoreverloop bleef uitermate spannend (7-7, 8-8, 10-10). Bij 14-13 versierde VKt een eerste matchbal maar de bezoekers stelden het verdict nog even uit. Uiteindelijk won het team van coach Stefaan Decoster de laatste set met 16-14.

Een stuntzege van formaat die vertrouwen geeft voor de rest van de competitie.