Vier Hermessers genomineerd voor “Speelster van het jaar”

Vier speelsters van Hermes Oostende maken kans op de award "Speelster van het jaar". (c) P.R.
Redactie KW

Dit seizoen is de “Night of the Proms” aan zijn 31ste editie toe. Stiekem hoopt Hermes Oostende om in eigen stad ook een award te vieren. Knack Roeselare en Par-Ky Menen hebben uiteraard ook genomineerden.

Voor het eerst staat de “Night of the Proms”, de seizoensafsluiter met toekenning van verscheidene individuele trofeeën, open voor het grote publiek. Vrijdag 3 mei heeft dit evenement, eveneens voor het eerst, plaats in de feestzaal van de Versluys Arena, het stadion van KV Oostende.

Het grote publiek is welkom vanaf 21 uur. VRT-journalist Tom Boudeweel maakt dan de speelster, speler, rookie (man en vrouw), Yellow Tiger en Red Dragon van het jaar bekend. Tijdens een gesloten gedeelte, enkel voor genodigden, is er vooraf de hulde van coach en scheidsrechter van het jaar.

Hermes Oostende

Bij de vrouwenteams is coach Frederik De Veylder van Hermes Oostende een ernstige kandidaat op een award. Hij parkeerde de groen-gelen bijna het hele seizoen op de eerste plaats, won met zijn team de beker van België en zag Hermes pas in de achtste finales Europees uitgeschakeld door de latere finalist Aydin.

Voor “speelster van het jaar” behoren vier speelsters van Hermes Oostende tot de vijftien genomineerden: Nina Coolman, Lise De Valkeneer, Jasmien Biebauw en Amber De Tant. Geen enkele ploeg uit liga A heeft zoveel genomineerden.

Knack Roeselare en Par-Ky Menen

Bij de mannenteams is coach Steven Vanmedegael (Knack Roeselare) wellicht een groot kanshebber op de verkiezing “coach van het jaar”. Steven Vanmedegael was tot vorig jaar nog assistent-coach bij Emile Rousseaux en won nu al de Belgische beker. Ook staat hij met Knack Roeselare in pole-position in de best of five-finale.

Vier spelers van West-Vlaamse clubs zijn genomineerd voor de verkiezing “speler van het jaar“: Hendrik Tuerlinckx en Matthijs Verhanneman (Knack Roeselare) en Xavier Folguera en Jente De Vries (Par-Ky Menen).

Een kaart voor het open deel, met inbegrip van een apero en dessertbuffet, kost 30 euro. Info en tickets: www.topvolleybelgium.be.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier