Vernieuwd Par-Ky Menen opnieuw aan de slag

Trainer Ratko Peris, sportief directeur Ron Andelhof en de spelersgroep. © MPM
Redactie KW

Maandagnamiddag zijn de jongens van Ratko Peris voor het eerst bijeengekomen als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Na een korte startvergadering en een eerste kennismaking werd er al meteen getraind. Het team telt met Yentl Bille, Wannes De Beul, Edvinas Vaskelis, Eldin Demirovic, Jente De Vries en Lowie Stuer zes nieuwkomers. Laatstgenoemde is nog afwezig omdat hij momenteel met de Red Dragons het WK voorbereidt. De libero wordt was eind september of begin oktober op de trainingen van Menen verwacht. Hij komt maandag wel al eens langs op de club om kennis te maken met zijn nieuwe teammakkers.

Zes nieuwkomers betekent ook dat een resem spelers in het tussenseizoen andere oorden opzocht. Opposite Julien Winkelmuller gaat aan de slag bij de Franse topclub Chaumont, Jop Vercruysse trekt naar de derde klasse in Frankrijk, libero Da Silva gaat zijn geluk opnieuw beproeven in zijn vaderland Portugal terwijl Janusz Gorski en Rune Fasteland in België onderdak vonden bij respectievelijk Lindemans Aalst en Knack Roeselare.

De blijvers zijn Xavi Folguera, die op de eerste training van het nieuwe volleybaljaar zijn 30ste verjaardag vierde, Lars Maddens, Anshel Ver Eecke, Jelle Sinnesael Gilles Vandecaveye en Basile Andriessen.

Loodzware start

De competitie begint pas over zeven weken en het wordt een loodzware start voor kapitein Sinnesael en zijn maats. Ze starten thuis tegen Aalst, dan wacht een verplaatsing naar Borgworm om nadien Maaseik (thuis) en Roeselare (uit) in de ogen te kijken. “Met een beetje pech bengel je na vier speeldagen onderaan“, zegt coach Ratko Peris.

“Maar we werken hard om dat scenario te vermijden. Ik ben blij met de transfers die de club realiseerde. We zijn in de breedte versterkt en kunnen misschien nog beter doen dan vorig seizoen dat sowieso al top was. Maar het verleden telt niet meer, dus moeten we vooruitkijken. Natuurlijk ben je ook afhankelijk van de sterkte van de andere teams om prognoses te kunnen doen. Dat kan ik voorlopig nog niet goed inschatten.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier