VC Oudegem met Manon De Sloover en Lara Nagels verliest bekerfinale van Asterix Avo

© BELGA
Redactie KW

Asterix Avo Beveren heeft in het Sportpaleis de bekerfinale bij de vrouwen gewonnen. Voor het gewezen Asterix Kieldrecht was het al de 5e Beker op rij, de 15e in totaal. Tegen het VC Oudegem van Manon De Sloover (uit Waasten) en Lara Nagels (Oostende) werd het 3-0.

VC Oudegem nam een vliegende start en snelde dankzij knappe scores van Vandendriessche en Dapic naar 0-3 en 3-7. Die voorsprong bleef ook lange tijd op het bord staan nadat een sterke Van Gestel 12-15 omboog in een gelijke stand. Daarna volgde een gelijkopgaande strijd, maar in het slot schakelde Asterix een versnelling hoger (25-21).

Tweede set

In de tweede set nam Asterix al snel de bovenhand en kwam zonder veel problemen op 13-9. De Oudegemse Vandendriessche bood weerwerk waardoor genaderd werd tot 13-11, maar Asterix nam het spel steviger in handen met veel variatie.

VC Oudegem met Manon De Sloover en Lara Nagels verliest bekerfinale van Asterix Avo
© BELGA

Janssens en Lemmens scoorden via het midden, terwijl Van Gestel op de hoek dominant bleef (goed voor maar liefst 22 punten: 16 in aanval, 3 in opslag en 3 in blok). De kopjes gingen naar beneden bij Oudegem en de kloof groeide snel naar 18-11 en uiteindelijk 25-15.

Derde set

In set drie was er opnieuw een 0-3 voor Oudegem dat zich duidelijk wilde herpakken. De landskampioen zorgde echter snel voor 3-3 en nam de leiding over bij 5-4. Die voorsprong bleef behouden en werd uitgediept. Biebauw – aan haar laatste bekerfinale met Asterix toe – speelde haar teamgenoten passend aan en haalde ook zelf uit met enkele tweedehandsballen. Er was nog wel even een Oudegemse heropflakkering bij 21-17, maar bij 24-18 kwamen er zes matchballen; Janssens scoorde de tweede.

VC Oudegem met Manon De Sloover en Lara Nagels verliest bekerfinale van Asterix Avo
© BELGA

De Koekelaarse Janne Devos kwam niet in actie bij Avo. Manon De Sloover en Lara Nagels konden de nederlaag van Oudegem niet afwenden.

(Belga – foto’s Belga)

Avo Asterix – VC Oudegem: 3-0

Sets: 25-21; 25-15; 25-19

Asterix: Biebauw (6), Janssens (7), Lemmens (8), Guilliams (7), Van Avermaet (3), Van Gestel (22); libero: D’hondt; kwam in: Schirmer

Oudegem: Van Sas (2), Vandendriessche (10), Dapic (15), Cianci (10), Smeets (1), Kindt (4); libero: Voets, De Sloover; kwamen in: Nagels, Vleminckx, Laforge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier