VC Jong Kuurne: “We gaan resoluut voor de titel”

"De druk ligt niet bij ons", zegt Jong Kuurne-coach Joeri Moerman aan de vooravond van de topper. (Foto LOO)
Redactie KW

Op zaterdag 13 januari om 19 uur ontmoeten Jong Kuurne en Doskom Moorslede elkaar in het Sportpark. De clash tussen deze twee toppers in derde provinciale zou wel eens beslissend kunnen zijn voor de titel.

Jong Kuurne heeft een kloof(je) van drie punten op zijn naaste concurrent en kan bij winst zijn voorsprong tot zes punten uitbouwen. Bij verlies komen beide ploegen gelijk en ligt het kampioenschap weer helemaal open. Maar de ploeg die zaterdag aan het kortste eind trekt, zou sowieso wel eens een mentale dreun kunnen krijgen met alle gevolgen van dien.

Terechte ambitie

Toch nog even vooruitblikken met trainer-coach Joeri Moerman: “Ja, we gaan het niet meer onder stoelen of banken steken, we gaan resoluut voor die titel! We zijn nu dertien wedstrijden ongeslagen – waarvan negen op verplaatsing – en hebben tot nu toe maar één set prijsgegeven. Ik meen dat onze ambitie toch terecht is.”

“Maar dat betekent niet dat de titel al binnen is. Zo verwacht ik ook dat een aantal jonge ploegen als Par-ky Menen en Marke-Webis in de terugronde een hoger niveau gaan halen en nog voor verrassingen kunnen zorgen.”

“Doskom Moorslede wordt zaterdag wel een moeilijke klip om te omzeilen maar we hebben vertrouwen. De ploeg draait goed en we hebben de fantastische steun van ons thuispubliek. Nu het met het volleybal in Kuurne opnieuw crescendo gaat, hebben onze supporters opnieuw de weg gevonden naar het Sportpark.”

“De druk ligt dan ook niet bij ons maar vooral bij de tegenpartij. Wat we ook niet uit het oog mogen verliezen is dat wij nog negen thuiswedstrijden afwerken. Met de vocale steun van ons publiek moet het lukken”, besluit Joeri. (GNK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier