Twee West-Vlaamse Red Dragons in WK-selectie

22/07/18 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:24

Andrea Anastasi, bondscoach van de Belgische volleymannen, heeft zeventien Red Dragons geselecteerd voor het begin van de voorbereiding op het WK in Italië en Bulgarije (10-30 september). Onze provinciegenoten Stijn D'Hulst en Pieter Coolman haalden de selectie.

Twee West-Vlaamse Red Dragons in WK-selectie

Op de foto herkennen we Pieter Coolman die behoort tot de 17-koppige selectie van bondscoach Andrea Anastasi. © BELGA

De Belgen oefenen tijdens de WK-voorbereiding tegen vier verschillende tegenstanders: Bulgarije (24, 25 en 26 augustus), Nederland (1 en 2 september), Polen (5 en 7 september) en Australië (8 en 9 september). De uitwuifwedstrijd vindt plaats in Aalst op 8 september, de wedstrijd daarna wordt achter gesloten deuren gespeeld. Alle andere oefenwedstrijden worden op verplaatsing afgewerkt.

De Dragons starten op woensdag 12 september tegen Argentinië aan het WK. België werd ingedeeld in poule A waarin naast Argentinië ook gastland Italië, Japan, Slovenië en de DominicaanseRepubliek spelen. Alle Belgische groepswedstrijden staan in het Italiaanse Firenze op de planning.

De 17-koppige selectie: Stijn D'Hulst, Matthias Valkiers, Gert van Walle, Bram Van den Dries, Jolan Cox, Hendrik Tuerlinckx, Sam Deroo, Tomas Rousseaux, Kevin Klinkenberg, François Lecat, Igor Grobelny, Pieter Verhees, Arno Van De Velde, Simon Vandevoorde, Pieter Coolman en, als libero, Lowie Stuer en Jelle Ribbens.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!