Twee speelsters van VKt Torhout geselecteerd voor FISEC-spelen

Marie Vervaet.
Redactie KW

Twee jonge speelsters van VKt Torhout zijn geselecteerd voor de FISEC-spelen. Deze internationale scholencompetitie vindt plaats van 14 tot 20 juli in Genk.

Voor Marie Vervaet (17) uit Nieuwkerke en Marte Vandepoele (16) uit Ichtegem is dit een unieke kans om zich te meten met jonge talentvolle volleybalsters uit andere landen. “Een selectie voor deze internationale schoolsportontmoeting krijg je niet zomaar in de schoot geworpen”, aldus Marte, leerling van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare. “Eerst moet je deelnemen aan twee trainingen waarna een eerste selectie wordt doorgevoerd. Daarna volgt nog een derde training waarbij de groep nog wat uitgedund wordt. Uiteindelijk blijven er slechts tien speelsters over die mogen deelnemen aan de FISEC-spelen.”

Ook Marie, intern in het Sint-Rembertcollege in Torhout, is uiteraard heel trots met haar selectie. “Het is eigenlijk een hele eer om België te mogen vertegenwoordigen op deze spelen. Vorig jaar heb ik ook deelgenomen aan de selectieproeven maar toen werd ik niet geselecteerd. Nu ik dit jaar wel deel uitmaak van de selectie ben ik uiteraard heel blij. Net zoals Marte hoopte ik om erbij te zijn want dit is echt een unieke kans om bijkomende ervaring op te doen.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier