Twee op twee voor Hermes Oostende na straffe zege tegen Michelbeke

Sofie Van Acker en Lise De Valkeneer proberen Alexandra Vajdova af te blokken. © Bart
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende hebben op vier dagen tijd hun sterke reputatie alle eer aangedaan.

Na de 1-3-zege bij Antwerp werd Michelbeke met zware 3-0-cijfers puntenloos huiswaarts gestuurd. Vooral in de tweede set kwam de afstraffing (25-8) voor de dolende bezoekers hard aan.

Hermes, zonder de vorige zondag uitgevallen Jitse Verbinnen, liet de bezoekers in de openingsset tot 7-8 gelijk meedraaien. Bij de tweede technische time-out was er reeds een kleine kloof gevormd (16-13).

Michelbeke zakte meer en meer weg en kon de sterke Hermesverdediging amper nog verschalken. Libero Amber De Tant veegde zowat haar hele terrein schoon. Slechts nog drie punten in de eerste set (25-16) en acht luttele tegenpuntjes in set 2 (25-8) brachten Oostende op een comfortabele 2-0-voorsprong.

Ook de derde set bracht voor de bezoekers geen soelaas. Van 8-4 ging het over 16-12 en 21-16 naar een overtuigende 25-19-zege. Oostende blijft zo ongeslagen op de leidersplaats. Volgende woensdag komt landskampioen Asterix kieldrecht op bezoek. Tussendoor speelt Hermes zondagavond om 18 uur in en tegen VKT Torhout A.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier