Topper tussen Mardavo Marke en VT Gullegem

Fien Segers verwacht geen gemakkelijke wedstrijd. (Foto WO)
Redactie KW

Dit weekend is een topweekend in tweede provinciale A. Leiders Wevelgem en Vlamertinge spelen tegen mekaar en nummer drie VT Gullegem trekt naar de vierde, Mardavo Marke. De winnaar daar doet dus een goede zaak.

De dames van Marke speelden vorig seizoen kampioen in derde provinciale. Ze zijn dus nieuw in tweede maar draaien goed mee aan de top. Hoekspeelster Fien Segers vertelt wat de ambities zijn: “We proberen zeker om in de bovenste helft van de tabel te eindigen. We hebben een goede ploeg en een goede trainster dus dat zou zeker moeten lukken.” Fien verwacht wel dat de wedstrijd tegen VT Gullegem geen eitje zal worden: “Het wordt zeker geen gemakkelijke match maar als iedereen in topvorm is, maken we wel kans.”

Elke match knokken

De winnaar van het duel klimt naar de tweede plaats maar daar zijn ze bij Marke niet echt mee bezig. “We bekijken wedstrijd per wedstrijd. We tasten nog een beetje af want de meeste ploegen zijn nieuw voor ons. Iedereen is aan elkaar gewaagd in de reeks, dat zie je omdat er veel ploegen zijn met hetzelfde aantal punten. Het zal elke wedstrijd knokken worden.”

Febe Decroubele. (Foto TGM)
Febe Decroubele. (Foto TGM)

Maar ook de dames van VT Gullegem zullen gedreven aan de wedstrijd starten. Hoekspeelster Febe Decroubele is positief: “We zijn dit seizoen zeer goed gestart. We hebben al matchen gewonnen waarvan we dachten dat we het moeilijker zouden hebben. Ik heb hier en daar al horen vallen dat we de top drie ambiëren maar dat zullen we nog moeten zien. Er zijn veel sterke ploegen in onze reeks, we zijn allemaal concurrentie van elkaar.”

“We weten wel een beetje wat de tegenstander heeft gedaan en waar ze staan in het klassement. Zo weten we dat Marke een heel sterke ploeg is waar we zelf al van hebben verloren op een toernooi. Toen was het wel nog het begin van het seizoen en waren we nog niet helemaal ingespeeld. Het zal een andere match worden nu.”

Alles gegeven

Febe hoopt vooral dat het een toffe en spannende match zal worden: “Ik hoop ook dat we geen slechte dag hebben. We willen gewoon op het einde het gevoel hebben dat we alles hebben gegeven. Als we dan verliezen, is dat maar zo. We doen ons best, meer kunnen we niet doen.”

Zondag 18 november om 11 uur: Mardavo Marke A – VT Gullegem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier