Tievolley A speelt zaterdag titelmatch tegen Bevo A

Bieke Huyst (midden nummer 3): "Voor Tievolley kan het seizoen nu al niet meer stuk." (Foto Bart) © Bieke Huyst (midden nummer 3): "Voor Tievolley kan het seizoen nu al niet meer stuk." (Foto Bart)
Redactie KW

De eerste damesploeg van Alfa solutions Tievolley Tielt speelt zaterdag de allesbeslissende wedstrijd voor het kampioenschap tegen Bevo Beobank Roeselare. Ongeacht de uitslag is dit voor Bieke Huyst sowieso een geslaagd seizoen geweest voor de ploeg uit eerste divisie.

“Het was een spannende wedstrijd tegen Nieuwkerken met heel veel supporters en een goede sfeer dankzij ons supporterslegioen De Tievolley Ultra’s”, vertelt de 28-jarige middenspeelster Bieke Huyst uit Deinze die ondertussen haar derde seizoen voor Tievolley speelt. “Beide partijen hielden het hoofd koel en waren gebrand op de overwinning. Wij bleven foutloos spelen en dat leverde ons de eindoverwinning op.”

Een goed feestje

Bevo Beobank Roeselare is een sterke tegenstander en is favoriet voor de titel. Ik heb de indruk dat ze bij Bevo meer ‘moeten’ kampioen spelen. Voor ons is het een extra na een mooi seizoen en vooral een reden voor een goed feestje”, vertelt Bieke met een knipoog. “We zijn dit seizoen geplaagd geweest door blessures en we zijn ontzettend blij dat we zo ver in het seizoen nog steeds kunnen meespelen voor het kampioenschap. Vooral dat maakt mij heel trots. We zullen er een lap op geven zaterdag. We hebben alvast opnieuw meer opties in het midden met de terugkeer van onze mid. Ook op de opposite kunnen we weer rekenen op een fitte Willemijn.”

“Ik denk dat ik voor de ploeg spreek als ik zeg dat er bij ons van stress geen sprake is”

Bij de laatste thuiswedstrijd hadden we al een knalwedstrijd en -feest achter de kiezen. Dus nu is het vooral recupereren en ontspannen toeleven naar de titelmatch. Ik denk dat ik voor de ploeg spreek als ik zeg dat er bij ons van stress geen sprake is. Bij de aanvang van het seizoen mikten we op de top drie en dat hebben we behaald. We zullen proberen er een thuismatch van te maken. Roeselare is tenslotte niet zo ver van Tielt. Dus alle supporters zullen op post zijn.”

Voor onze trainer David Van Cauwenberghe is het zijn laatste seizoen bij ons team. Hij verlaat de club om dichter bij huis een ploeg te trainen. Ik heb gehoord dat als we kampioen worden, hij volgend jaar ook in die nieuwe ploeg zijn Tievolley T-shirts zal dragen…”, weet Bieke.

(RV)

Zaterdag 21 april om 20.30 uur: Bevo Roeselare A – Tievolley Tielt A.