Supporters van Par-Ky Menen te voet naar bekerduel in Marke

© MPM
Redactie KW

Hun favoriete club speelt er later om 17u namelijk de 1/8ste finale van de Belgische volleybalbeker. Omdat de derby in de jaren ’90 in eerste nationale (nu Liga B) altijd garant stond voor ambiance en vuurwerk, wilden beide clubs (die tegenwoordig niet meer in dezelfde reeks spelen) er weer iets bijzonders van maken.

Met de bedevaart naar Marke grijpt de Meense supportersclub terug naar een traditie van 20 jaar geleden. Toen was dat een event dat heel wat fans lokte, vandaag was de opkomst iets minder. Ziejollid kwam pas laat op de proppen met de activiteit omdat er lange tijd twijfel was of het bekerduel al dan niet kon doorgaan door alle commotie tussen Volleyballiga en volleybalbond. Ook de regen die net voor de middag viel, deed verschillende twijfelaars afhaken.

De wandelaars gaan via de Leie en via Lauwe -waar ze even een drankstop houden- naar de Markse sporthal waar er allicht een bruisende ontvangst wacht. Er worden straks meer dan 500 volleyballiefhebbers verwacht voor de derby. Er is een foodtruck voorzien en er staat ook een afterparty gepland in de kantine. De spelers van Marke-Webis trakteren met een vat bier als er 300 supporters in het groen uitgedost zijn.

Rond 19u vanavond weten we welke ploeg er doorstoot naar de kwartfinale tegen Booischot B of VH Leuven. Maar los van het resultaat wordt er sowieso een groot volleybalfeest verwacht in Marke. Supporters zijn vanaf 15u30 welkom in de sporthal. Tickets worden aan de deur verkocht, er was geen voorverkoop.

https://www.youtube.com/watch?v=-0TzbiXRCTA

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier