Streekgenoten mikken hoog op BK-manche beachvolley in Kortrijk

De broers Louis en Lander Vandecaveye willen goed scoren in Kortrijk. (Foto Bart) © ndecaveye
Redactie KW

De Grote Markt van Kortrijk vormt zaterdag 2 en zondag 3 juni het decor van de vierde manche van het BK beachvolleybal. Bij de heren tekenen opnieuw heel wat toppers uit de streek present. De broers Vandecaveye mikken voor eigen volk op de eindzege, het duo Ver Eecke-Lemmens ambieert een vierde podiumplaats op rij.

Een kwartfinale in Brussel en vorige week een derde plaats in Gent. De beachprestaties van de broers Lander en Louis Vandecaveye gaan in stijgende lijn. Komend weekend moet het raak zijn voor eigen volk in Kortrijk. “Dit is voor ons een van de hoogtepunten van het seizoen”, stelt Lander (27). “We spelen in onze thuisstad en er komt heel wat volk kijken die we kennen. Dan wil je het natuurlijk goed doen. We konden ook nog nooit winnen in Kortrijk. Vaak kwam de manche te vroeg in het seizoen. Maar we mogen ons aan veel steun verwachten dit weekend. Dat werkt heel motiverend om fysiek tot het uiterste te gaan.”

Dromen van meer

De voorbije seizoenen kende vooral Lander heel wat blessureleed. De oudste van de broers sukkelt al een tijdje met een knieblessure. “Maar dit seizoen gaat het vrij goed. De pijn is er altijd, maar ik heb het goed onder controle. Zowel ik, mijn broer als onze coach zijn heel tevreden over hoe het nu loopt. Nu kan ik makkelijk twee trainingen per week afwerken. Dat was vorig seizoen vaak anders.” Het broederpaar kroonde zich toen ondanks de blessurelast tot vicekampioen. De mogelijke afwezigheid van het topduo Koekelkoren-Van Walle doet dromen van het hoogste trapje. “Net zoals vorig jaar ligt onze focus op het einde van het seizoen. Als we op niveau zijn, kunnen we elke ploeg aan. Veel hangt af van de aanwezigheid van Tom en Dries. Nemen zij niet deel in Knokke, dan zijn we met heel wat ploegen aan elkaar gewaagd voor de Belgische titel.”

Focus op zaal

Tim Lemmens en Anshel Ver Eecke (rechts) stonden in Kortrijk al iedere keer op het podium. (Foto Bart)
Tim Lemmens en Anshel Ver Eecke (rechts) stonden in Kortrijk al iedere keer op het podium. (Foto Bart)© vdb

Een van die mogelijke uitdagers wordt het duo Anshel Ver Eecke – Tim Lemmens. De 26-jarige receptie-hoek van Par-ky Menen en zijn vaste beachpartner behoren tot de top van het Belgische beachvolley. Ook dit seizoen zijn ze opnieuw sterk bezig. Na een vijfde plek in Hechtel-Eksel eindigden ze in Gent een plaatsje hoger dan de broers Vandecaveye. “Voorlopig gaat alles goed. Zeker in Gent haalden we een goed niveau. Maar daar speelden we op hard zand en kwam onze sprongkracht goed van pas. Dat zal in Kortrijk minder evident zijn. De voorbije seizoenen stonden we er telkens op het podium. Ik teken nu al voor hetzelfde resultaat.”

Ondanks de topprestaties in het zand ligt de focus van Anshel volledig op de zaal. “Ik zie het beachseizoen als een uitlaatklep. Het plezier primeert. In de zaal ben ik verplicht te presteren, want dan draait het om mijn broodwinning. Maar we willen dit seizoen bewijzen dat we terecht bij de topploegen behoren in het beachvolleycircuit”, besluit Anshel. (JDH)

Op zaterdag 2 juni vinden de kwalificaties plaats, op zondag 3 juni wordt de hoofdtabel afgewerkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier