Straffe comeback volstaat niet voor puntengewin Prefaxis Menen

Redactie KW

Menen heeft Aalst in eigen zaal niet kunnen verrassen. Tegen de ploeg van good old Frank Depestele werd het 3-0 (25-16, 27-25 en 25-23). In de derde set kwam Menen wel tevergeefs miraculeus terug na een 17-10-achterstand.

Vol vertrouwen zakte Menen af naar de nieuwe zaal Schotte in Aalst om de ploeg van ex-assistent Devoghel te bekampen. Prefaxis had vorige week de broodnodige driepunter gepakt en bij winst tegen het vroegere Asse-Lennik wipten ze zelfs naar de vierde plaats. Aalst had een midweekese bekermatch achter de kiezen tegen Roeselare, maar ze startten wel als een TGV tegen Menen. De vroege bonus van vier punten was niet eens overdreven omdat Menen weinig druk kon zetten van aan de servicelijn in tegenstelling tot de tegenstander. Het niveau was niet om over naar huis te schrijven met een zware 25-16 als resultaat.

Na de 5-4 zakte Prefaxis in de tweede set weer als een pudding in mekaar. Na de 8-5 bracht invaller Maddens wel een nieuwe wind in de ploeg. Sarnecki begon opeens wel te scoren en dat leidde tot 12-15. Aalst knokte stevig terug met een sterk verdelende Depestele en Prefaxis zag de voorsprong smelten als sneeuw voor de zon. In moneytime kraakte het mentaal: 27-25.

Straffe comeback volstaat niet voor puntengewin Prefaxis Menen

Deze opdoffer trok zich door in het derde spel waarin de bezoekers een vogel voor de kat leken. Maar net wanneer Aalst de prooi helemaal wilde oppeuzelen, sloeg coach Peris succesvol aan het wisselen. Ver Eecke en Dedeyne kwamen in ten nadele van Gorski en Vandeweyer. Dries Heyrman voedde de remonte met zijn veraderlijke opslagen en de 17-10 werd miraculeus omgezet naar 19-19. Menen drukte door naar 21-22 maar net wanneer het om de knikkers ging, verloor het de koelbloedigheid.

De gernsjongens gaan de winterstop in als vijfde dankzij de onverwachte winst van Zoersel in Haasrode-Leuven.

(MPM – Foto’s MPM)

Lees vrijdag 23/12 in De Weekbode een speciale bijdrage over middenspeler Jelle Sinnesael die zijn job als leraar in het college combineert met topsport bij Prefaxis Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier