Stijn Dejonckheere haakt definitief af als Red Dragon

Redactie KW

Geen Stijn Dejonckheere meer in het shirt van de Red Dragons. Hij heeft afgelopen paasweekend definitief een streep getrokken onder het hoofdstuk bij de nationale ploeg.

De nieuwe bondscoach Andrea Anastasi heeft 28 spelers gepolst voor de komende zomercampagne die uit twee delen bestaat. Vanaf 19 mei komt de nationale ploeg in actie in de Golden European League die in het beste geval duurt tot 24 juni. De voorbereidingen op het WK in Italië (van 12 tot 30 september) beginnen al op 30 juli. Libero en Knackspeler Stijn Dejonckheere die vorig seizoen al een stapje opzij zette, heeft opnieuw vriendelijk bedankt voor de uitnodiging.

“Op zich wel jammer want een WK ontbreekt nog op mijn palmares. Maar nu ik met Clementine Productions een bedrijf van zeven mensen leid, kan ik het me niet permitteren om langere tijd afwezig te blijven. Ik had nochtans zeer graag samengewerkt met Anastasi. Mijn afscheid als international is allicht ook definitief ook al bloedt mijn volleybalhart bij het nemen van zo’n drastische beslissing”, reageerde Dejonckheere.

Ook Knackspelers Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Sander Depovere en Arno Van de Velde staan op de wenslijst van Anastasi. Voor Lou Kindt is er voor het eerst ook een plaatsje voorzien. Een paar van de meer ervaren Knackspelers zullen zich allicht maar voor een bepaalde periode (het WK en de voorbereiding daarop) beschikbaar stellen.

Par-ky Menen zal de komende zomer in principe ook Red Dragons leveren. Lowie Stuer en Wannes De Beul die vanaf augustus op de loonlijst van Menen staan, zijn opgeroepen en Anshel Ver Eecke kan zijn vuurdoop krijgen als international. De aanvaller van Par-ky kreeg een mailtje van de Italiaan Anastasi maar weet nog niet of hij zich beschikbaar kan stellen voor de zomercampagne omwille van het beachseizoen. Een paar jaar geleden trainde hij onder Dominique Baeyens ook al even mee met de nationale ploeg maar de receptiespeler dwong toen geen caps af. “Het doet in elk geval plezier dat het harde werk beloond en erkend wordt”, reageerde Anshel Ver Eecke.

(MPM/Foto’s MPM)

De longlist van Andrea Anastasi:

Spelverdelers: Matthias Valkiers, Stijn D’Hulst, Sander Depovere, Lienert Cosemans.

Middenspelers: Pieter Coolman, Pieter Verhees, Simon Van de Voorde, Arno Van de Velde, Martijn Colson, Wannes De Beul.

Receptie-aanvallers: Sam Deroo, Tomas Rousseaux, Kevin Klinkenberg, François Lecat, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Simon Peeters, Lou Kindt, Igor Grobelny, Anshel Ver Eecke.

Hoofdaanvallers: Bram Van den Dries, Gert van Walle, Hendrik Tuerlinckx, Jolan Cox.

Libero’s: Jelle Ribbens, Lowie Stuer, Stijn Dejonckheere, Dennis Deroey.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier