Sportief directeur Ron Andelhof stapt op bij Par-ky Menen: “Het ideale moment om te stoppen”

Ron Andelhof was zelf ook één seizoen hoofdcoach bij Par-ky Menen. © MPM
Redactie KW

Volleyclub Menen ziet zijn sportief directeur en assistent-coach Ron Andelhof vertrekken aan het eind van het seizoen. Hij was in totaal zes jaar actief bij de grensclub.

Andelhof had nog een contract van één seizoen bij Menen, maar dat werd in overleg met voorzitter Pierre Vandeputte ontbonden. “We hebben de club de voorbije jaren met beperkte middelen naar een zeer hoog niveau kunnen loodsen en nu er veel veranderingen op til staan, vond ik dit het ideale moment om te stoppen”, zegt Andelhof. “Ik ga niet weg uit onvrede of omdat ik vrees voor de toekomst van Par-ky Menen. Ik geloof dat er hier volgend seizoen nog topvolleybal zal zijn, maar dan wel op een heel andere manier en met andere mensen aan het roer.”

Uniek verhaal

“Ik verlaat de club met een goed gevoel en voor mij is het de afsluit van een mooi hoofdstuk. Op de zes seizoenen dat ik voor deze club heb mogen werken, kijk ik met een voldaan en fier gevoel terug. Het verhaal dat ik samen met de mensen uit de club heb mogen schrijven, vind ik uniek. Ik mocht bouwen aan een professionele sportieve structuur die tegenwoordig de absolute top is in België. Tijdens mijn periode heb ik kunnen bijdragen tot het leveren van prestaties die uniek zijn voor onze club. Ik denk dat ik mag zeggen dat we de naam gecreëerd hebben van een club waar een hard werkende entourage talenten van spelers maximaal kon ontplooien en dat we meer en meer door spelers gezien werden als een springplank naar een andere topploeg in binnen- en buitenland.”

“Of ik volgend seizoen nog actief ben in het volleybalmilieu valt nog af te wachten. Ik heb mijn job in het onderwijs en mijn opgroeiende kinderen vergen ook wel energie. Ik weet sowieso nog wat gedaan.”

Menen speelt zaterdagavond thuis tegen Aalst. “Ik geloof in een stunt want we zitten in de positieve flow. Het zou leuk zijn dat ik hier kan afronden met een schitterend parcours in de Final 4″, besluit Ron Andelhof, die ook één seizoen hoofdcoach was van Par-ky Menen.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier