Spelverdeler gelooft in redding Marke-Webis B maar…: “Club mag een opvolger zoeken voor mij”

Vincent Gaeremynck (39) is mogelijk aan zijn slotseizoen bezig. (Foto MP)
Redactie KW

Een topper in eerste divisie zaterdag maar dan wel in de kelder van het klassement, waar Marke-Webis op bezoek moet bij Aalter. Ze delen de voorlaatste plaats met zes punten.

Vincent Gaeremynck denkt dat MWB op papier sterker is: “We moeten daar voor de drie punten gaan.” Een straffe uitspraak als je weet dat Marke-Webis de heenwedstrijd in eigen zaal kansloos verloor met 0-3. “Klopt, maar wij waren op de openingsspeeldag nog niet klaar om zo’n match te spelen. We misten veel spelers en konden zelden met de volledige groep trainen. Een paar weken later hadden we allicht wel gewonnen. Het is dus zeker een haalbare kaart en als we winnen, zetten we een belangrijke stap richting behoud. Dan kunnen we ook beginnen met de uitbouw van het team met het oog op volgend seizoen.”

De spelverdeler is ondertussen 39 jaar maar versierde dit seizoen al zes keer een basisstek. De kans bestaat dat trainer Dieter Vandenbroucke ook in Aalter weer de voorkeur geeft aan de ervaren rot.

Gemengde gevoelens

“Enerzijds ben ik blij dat ik geen vijfde wiel aan de wagen ben en dat ik nog belangrijk ben voor de club maar anderzijds zou het eigenlijk niet mogen dat ik nog zoveel speel op mijn leeftijd.”

“Mijn concurrent Yentl Vinckier heeft heel wat meer kwaliteit maar om de een of andere reden komt het er niet altijd uit. Op mijn 39ste wil ik niet meer concurreren voor een basisplaats, dat hoeft echt niet meer voor mij. Maar ik wil er wel alles aan doen om Yentl Vinckier zoveel mogelijk tips te geven en te motiveren, zodat hij stappen voorwaarts zet.”

Vincent Gaeremynck denkt ondertussen ook al na over zijn eigen volleybaltoekomst. “Het zou wel eens mijn laatste seizoen kunnen worden”, bekent de setter. “De club mag gerust uitkijken naar een opvolger. Als die gevonden is, dan kan ik niet anders dan een stap opzij te zetten. Als er geen nieuwe speler komt op mijn positie, dan zal ik blijven twijfelen.” (MPM)

Zaterdag 13 januari om 18 uur: Aalter – Marke-Webis B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier