Slovo Brugge gaat met tweede ploeg van start

Voorzitter Guido Meyns zoekt nog een coach voor de B-ploeg. (Foto GD)
Redactie KW

Het volleyseizoen van Slovo Brugge zit er bijna op en met een zevende plaats hebben ze zich in de middenmoot van vierde provinciale C genesteld. Heel tevreden is voorzitter Guido Meyns daar echter niet mee, want er zat volgens hem meer in. Volgend seizoen hoopt hij met een tweede ploeg op meer.

“In de eerste ronde voor Nieuwjaar waren we heel goed op dreef met maar twee misstappen tegen VT Brugge en Packo Zedelgem”, stelt Guido Meyns vast. “We klopten zelfs de huidige leiders Sint-Joris en Damme, maar dan kwam daar die dekselse maand januari en zakten we weg in het klassement.”

De oorzaak ligt voor de hand. “Dit had alles te maken met de studies van onze speelsters. Het grootste deel zit aan de universiteit of hogeschool in hun eerste jaar en dan moet hun sport begrijpelijk even wijken voor de examens. Er wordt minder getraind en soms wordt al eens een wedstrijd overgeslagen. In de week na de examens is er een verlofweek en staat er al eens een citytrip op het programma. We hopen dat ze volgend seizoen iets meer zullen doen aan timemanagement en beter hun tijd zullen verdelen tussen de studies en het volleybal. Ze worden allemaal een jaartje ouder en hebben dan iets meer maturiteit. We hebben er alle vertrouwen in dat het zal lukken.”

Geen reserven meer

Dit seizoen bestond de kern uit 14 speelsters en volgend jaar komen er daar nog eens zeven speelsters van de U17 bij die de leeftijdsgrens bereikt hebben. Het wordt drummen voor een plaatsje. “Maar daar hebben we iets op gevonden”, klinkt het bij de voorzitter. “21 speelsters is te veel voor één team en te weinig voor twee teams. Daarom hebben we beslist om een nieuwe B-ploeg op te starten en om niet meer met de beloften aan te treden. We zullen dus geen reservewedstrijden meer betwisten.”

“Een ploeg met ervaring en een team met aanstormend talent is het hoofddoel”

“Er is één speelster die andere oorden opzoekt. Lynn Claeys vertrekt naar tweede provinciale maar zoekt nog een ploeg. Onze coach, Patrick Degryse, stopt bij de A-ploeg en wordt vervangen door een nieuwe coach. De naam wordt echter pas op 20 april bekend gemaakt. We zijn dus nog op zoek naar een trainer-coach voor de nieuwe B-ploeg of voor de U17. Patrick kan de A-ploeg niet meer combineren met zijn job. Mochten we echter achter het net vissen voor een bijkomende coach, zullen we dit intern oplossen met mijn echtgenote Gerda Kyndt en Patrick, die wel aan onze club verbonden blijft.”

Promotie

Een verdeling van de dames is nog niet aan de orde. “We hebben natuurlijk wel al iets in ons achterhoofd, maar niets is definitief. We willen wachten tot de officiële aanstelling van de nieuwe trainer en natuurlijk kunnen de meisjes aangeven welke ploeg hun voorkeur geniet. Het is wel de bedoeling om twee homogene ploegen samen te stellen. Een ploeg met ervaring en een team met aanstormend talent is het hoofddoel. Zo hopen we eindelijk nog eens een promotie te mogen vieren. Dat zou pas een mooi cadeau zijn”, besluit de voorzitter lachend.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier