Seizoen start met acht matchen in 23 dagen voor Hermes Oostende en Lendelede

Het vernieuwde Hermes Oostende kent een zware competitiestart. © PR
Redactie KW

Hermes Oostende en Lendelede kennen hun kalender voor het volgende seizoen al. Beide derby’s hebben zondagavond 28 oktober (in Oostende) en zondagnamiddag 20 januari (in Lendelede) plaats.

De competitie 2018-2019 vangt met een dubbele speeldag in het weekend van 13 en 14 oktober aan. Verschillende sportzalen zijn echter omwille van de verkiezingen niet vrij voor wedstrijden. Dat geldt ook in de sportarena Mister V. Hierdoor moet Hermes Oostende zijn wedstrijd van de eerste speeldag verschuiven. Wellicht heeft Hermes-Michelbeke woensdag 17 oktober plaats. Op zondag 14 oktober opent Hermes met een verplaatsing naar Antwerpen, de ploeg die hen van play-offpoulewinst gehouden heeft. Lendelede opent zaterdag 13 oktober met een trip naar Gent en ontvangt daags nadien nieuwkomer Farciennes.

Het volgende weekend is vrijgehouden voor de achtste finales van de beker van België. Woensdag 24 oktober zijn er de matchen Hermes-Kieldrecht en Zoersel-Lendelede. In het laatste weekeinde van oktober zijn er opnieuw twee speeldagen voorzien. Zondag 28 oktober is er de derby Hermes-Lendelede.

Kwartfinale beker van België

Daags voordien is er Oudegem-Hermes en Lendelede-Tongeren. Op 1 november is dan de kwartfinale van de beker van België voorzien. In de periode van 13 oktober tot 1 november, een tijdspanne van 20 dagen, zijn er dus zeven wedstrijden, althans voor wie zich voor de kwartfinales van de beker plaatst.

Charleroi-Hermes (3 november) en Lendelede-As (4 november) zijn de volgende matchen, wat het geheel voor de competitiestart brengt op 8 wedstrijden in 23 dagen.

Nochtans hebben bijna alle speelsters in liga A nog een andere job naast het volleybal. Dat detail is de kalendermaker wellicht uit het oog verloren.

De reguliere competitie eindigt met de 22ste speeldag al op 23 februari met Hermes-Farciennes en 24 februari met Oudegem-Lendelede. Daarna volgen de play-offs tot diep in april.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier