Sarrako Kortemark legt zich nog niet neer bij de degradatie

Sofie Vandaele is de kapitein van het jonge Kortemark. © Foto Kurt
Redactie KW

Het zit Sarrako Kortemark niet mee. De trainerswissel van in begin van het seizoen speelt de ploeg nog steeds parten. De vraag is of het behoud in derde provinciale nog mogelijk is. Kapitein Sofie Vandaele gelooft er nog in.

“Het zal heel moeilijk worden en ik spreek bij deze nog van een waterkansje. Als we echter blijven werken tijdens de trainingen en de matchen en ons 200 procent blijven geven, dan is alles nog mogelijk”, aldus Sofie Vandaele. “Momenteel bengelen we achteraan in het klassement, enkel VT Brugge laten we nog achter ons. Ik blijf hopen op het behoud in derde want ik zie heel wat kwaliteiten in onze jonge ploeg: bij momenten is er heel mooi volleybal te zien, met mooie aanvallen, een goede verdediging en puike opslagreeksen.”

Niet constant genoeg

“Onze zwakte is dat we niet constant spelen. We hebben onze start gemist met onze trainer Sebastien Notredame. Hij is even snel vertrokken als hij is gekomen. Hij verliet onze ploeg zonder enige uitleg en dat heeft het team en de groepsgeest toch wel de nodige schade berokkend. Gelukkig werden we nog maar eens gedepanneerd door onze voorzitster Nancy Vandaele. Zij kreeg de taak om naast de jeugd ook weer de eerste ploeg op sleeptouw te nemen.”

“Voor volgend seizoen moeten we dus weer op zoek naar een nieuwe trainer, wat geen evidentie is. Ook onze passeur is uitgevallen en we moesten dus op zoek naar een nieuwe spelverdeelster. Het antwoord was zeker en vast te vinden bij onze jonge speelsters. Zij doen het goed. Ze leren het snel en dat is goed, want zij bepalen eigenlijk grotendeels het spel.”

Er zijn nu nog twee wedstrijden te spelen. Kortemark ontvangt op 15 april VKt Torhout en op 21 april staat de laatste uitmatch op de agenda. “Dan trekken we naar Koksijde om daar hopelijk ook die match te kunnen winnen. Niet degraderen is nog steeds mogelijk, maar dat ligt niet meer volledig in onze handen. Wij moeten sowieso winnen en hebben wat geluk nodig dat andere ploegen punten laten liggen. We speelden nu twee seizoenen in derde en hopelijk volgen er nog een paar”, besluit Sofie Vandaele. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier