Ron Andelhof geen coach meer van Prefaxis

Redactie KW

Menen heeft op een bestuursvergadering beslist om niet verder te gaan met Ron Andelhof, die nog een jaar onder contract ligt, als hoofdcoach.

De Oost-Vlaming begon twee seizoenen geleden als assistent van Alain Dardenne en volgde hem een jaar later op als T1. Maar die overstap verteerde Andelhof maar moeilijk. Al kreeg hij wel het hele seizoen met blessures af te rekenen binnen zijn ploeg die het voor hem niet eenvoudig maakte om goed te functioneren. Menen speelde een grijs seizoen en Andelhof kreeg zelden vuur in zijn ploeg. Hij zou wel kunnen blijven als assistent-coach, maar het valt nog af te wachten of de ex-beachkampioen daar ook effectief op ingaat.

De opvolger van Andelhof is nog niet bekend. Voorlopig lijkt een terugkeer van Kris Tanghe -eerder dit seizoen de bons gekregen bij Antwerpen- niet aan de orde. De Bissegemnaar hoorde nog niets van het Menenbestuur. Tanghe zal deze zomer fungeren als coach bij de Red Dragons waarmee hij naar de de Europese Spelen in Baku trekt. Nadien is hij wel weer beschikbaar om trainer te worden op clubniveau. Voorlopig heeft hij nog geen nieuwe ploeg gevonden, alle opties zijn dan ook bespreekbaar.

(Maxime Petit/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier