Red Dragons verliezen eerste oefenmatch van Frankrijk

Redactie KW

Na de fandag in de Lange Munte, nam de nationale herenvolleybalploeg het op tegen Frankrijk. De Belgen verloren de wedstrijd met 2-3. Morgen volgt nog een oefenwedstrijd tegen Frankrijk.

Na een geslaagde fandag in De Lange Munte in Kortrijk begonnen de Red Dragons ook uitstekend aan hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Frankrijk, op het recente WK toch het nummer vier.

Valkiers stond aan de pass alsof hij dat in deze ploeg nooit anders gedaan had, Klinkenberg liet zijn Franse conditie bewonderen, het duo Colson-Van den Dries verstond zich perfect aan het blok en als aanvoerder Deroo ook nog zijn aanvallend steentje bijdroeg, kwamen de Red Dragons na een opslagreeks van Coolman aan een 18-10 voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven.

Franse setwinst

De tweede set verliep vrij snel in het voordeel van de Fransen met Tilly als uitblinker (4-11, 6-16). Als Sidibé in de derde set Rouzier verving, was dat allerminst een verzwakking. Tot 16-17 hielden de Belgen gelijke tred nadat Baetens was ingekomen. Maar noch D’ Hulst, noch Van Walle konden tweede Franse setwinst voorkomen.

Veel Franse foutenlast in de vierde set en dus via Sam Deroo een tiebreak. Daarin aanvankelijk voordeel voor het Deroo en het Belgisch blok, maar van 3-1, ging het naar 3-5, 7-12 en Franse winst.

Morgen zondag om 16u volgt een tweede oefenmatch tegen Frankrijk.

België – Frankrijk 2-3 (25-21, 16-25, 19-25, 25-20, 8-15)

België speelde met Van den Dries, Deroo, Coolman, Klinkenberg, Valkiers, Colson, libero Dejonckheere. Kwamen in: Baetens, D’Hulst, Van Walle, Deroey.

In de poule van België werd vandaag de eerste wedstrijd van de World League gespeeld tussen Portugal en Nederland. Het werd een 1-3 zege voor Oranje met Kooy (14), Van Dijk en Rauwerdink (elk 11) als puntenmakers tegenover de Portugees Gaspar (14) bij de thuisploeg. Van Harskamp startte in de basiszes, Jorna speelde de ganse match als libero, Van Bemmelen deed in de eerste twee sets, Diefenbach in de laatste twee sets mee.

Morgen volgt de tweede match Portugal – Nederland.

Portugal – Nederland 1-3 (25-23, 20-25, 21-25, 20-25)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier