Red Dragons starten vol vertrouwen aan WK

Coolman en D'Hulst in actie. © MPM
Redactie KW

Woensdag beginnen de Red Dragons aan hun WK-campagne in Firenze met een wedstrijd tegen Argentinië. Bij de selectie van coach Anastasi vinden we met Stijn D’Hulst en Pieter Coolman ook twee West-Vlamingen terug. Beiden dromen nu al van de finaleweek.

Maar daarvoor moeten Pieter en Stijn eerst zorgen dat ze in hun poule met Argentinië, Italië, Slovenië, Japan en de Dominicaans Republiek bij de eerste vier eindigen. Als ze de top 3 bereiken dan spelen ze verder in Italië, bij een vierde plaats reizen ze verder naar Bulgarije. Plaats vijf en zes is goed voor een vervroegd retourticketje naar België.

Grote trainingsintensiteit

De 27-jarige Stijn D’Hulst kijkt vol vertrouwen uit naar het wereldkampioenschap. “De voorbereiding erop liep zeer vlotjes. Iedereen die in de ruime selectie zat, wilde ook naar het WK en dat zorgde enerzijds voor een grote trainingsintensiteit, maar anderzijds ook voor een hoog niveau op training. We wonnen niet al onze wedstrijden, maar we voelden toch dat we telkens progressie boekten. In onze uitwuifwedstrijd tegen Australië werd onze goede vorm nogmaals onderstreept.”

D’Hulst kreeg in de aanloop naar het WK vaak de voorkeur op Valkiers. Denkt de Kortrijkzaan dat hij tegen Argentinië ook in de basis start? “Eerlijk gezegd wel”, klinkt het. “Ik voel enorm veel vertrouwen vanuit de trainersstaf. Anastasi is wel fan van mijn manier van spelen, dat gevoel had ik veel minder bij Vital Heynen. Al neemt dat niet weg dat ik Vital een topcoach vind. Meer nog, iedereen binnen de ploeg was ook enorm ontgoocheld toen Heynen eerder dit jaar besliste om de Red Dragons te verlaten voor Polen. Hij had nochtans grootse plannen met ons op lange termijn en iedereen van de ploeg wilde meestappen in zijn verhaal”, klinkt het.

“Ik vind het wel fantastisch dat de volleybond erin slaagde om een grote naam als Anastasi binnen te halen ter vervanging van Heynen. Het geloof dat we met hem ook grootse prestaties kunnen neerzetten is enorm. Anastasi heeft zijn strepen al verdiend als coach en kan qua ervaring zelfs nog betere papieren voorleggen dan zijn voorganger.”

Stunten tegen topploegen?

“Een geslaagd WK is voor mij één waarin we als ploeg een zo hoog mogelijk niveau halen en waarin iedereen het beste van zichzelf geeft. We dromen van de finaleweek maar we beseffen ook dat we daarvoor boven onszelf moeten uitsteken en dat alles dan ook moet meezitten. Onze kern bestaat uit 14 spelers en iedereen zal zijn diensten moeten bewijzen. Ook op mijn positie ben ik ervan overtuigd dat zowel Matthias als ik top moeten zijn om te stunten tegen de topploegen.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier