Red Dragons in EK-poule met Servië, Duitsland, Slovakije, Spanje en Oostenrijk

© BELGA
Redactie KW

De Red Dragons ontmoeten in de poulefase van het EK volleybal voor mannenteams Servië, Duitsland, Slovakije, Spanje en Oostenrijk. De loting vond woensdagavond plaats in het Atomium in Brussel.

België is samen met Frankrijk, Nederland en Slovenië gastland van het kampioenschap en was dan ook rechtstreeks geplaatst. De Belgen treden in poule B onder meer aan tegen Servië, waartegen ze op het EK van 2017 in de kleine finale verloren met 3-2. Huidig Europees kampioen Rusland belandde in poule C bij Slovenië, regerend wereldkampioen Polen kwam terecht in poule D met Nederland.

De eerste vier van elke poule stoten door naar de achtste finales. De Red Dragons zullen hun EK openen met twee duels in Paleis 12 van Brussels Expo. Daarna spelen ze de drie resterende groepswedstrijden in de Antwerpse Lotto Arena. Als ze doorstoten naar de knock-outfase, volgt een partij in het Sportpaleis. Daar wordt ook de kwartfinale gespeeld.

De halve finales worden afgewerkt in het Sloveense Ljubljana en Parijs. De AccorHotels Arena in Parijs wordt ook het toneel voor de plaatsingsmatchen. De vorige EK-campagne in Polen eindigde België nog op een knappe vierde plaats na stunts tegen Frankrijk en Italië.

POULE A: Frankrijk (CEV 3), Italië (CEV 4), Bulgarije (CEV 6), Portugal (CEV 16), Griekenland (CEV 20), Roemenië (CEV 27)

POULE B: België (CEV 7), Servië (CEV 1), Duitsland (CEV 10), Slovakije (CEV 14), Spanje (CEV 16), Oostenrijk (CEV 28)

POULE C: Slovenië (CEV 8), Rusland (CEV 1), Finland (CEV 11), Turkije (CEV 15), Macedonië (CEV 23), Wit-Rusland (CEV 22)

POULE D: Nederland (CEV 9), Polen (CEV 5), Tsjechië (CEV 12), Estland (CEV 13), Oekraïne (CEV 19), Montenegro (CEV 21)

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier