Prefaxis start oefencampagne met winst in Torhout

Redactie KW

Prefaxis heeft zijn eerste oefenpot van het seizoen tot een goed einde gebracht. Het won bij Rembert Torhout met 1-3. Het publiek zag aan beide kanten een handvol nieuwe spelers aan het werk.

Het wordt stilaan een traditie dat Menen zijn oefencampagne start tegen de ex-club van sportief manager Ron Andelhof. Prefaxis moet vijf nieuwe spelers inpassen, Rembert Torhout zelfs 6. Voor de broers Depovere is het ook een eerste duel ooit tegen mekaar. Sander komt van Antwerpen en speelt nu bij Menen, Bram maakte de oversteek van Marke-Webis naar Torhout.

Verdiende vroege voorsprong

Coach Peris van Menen kon geen beroep doen op kapitein Sinnesael die een elleboogblessure opliep. De ernst daarvan is nog niet duidelijk. De reus van Menen, Grigor Kartev, kwam zo direct in actie. Coach Devos van Torhout gunde ook een paar van zijn nieuwkomers speelgelegenheid.

In de eerste set maakte de thuisploeg duidelijk dat het niet van plan was om zich te laten afslachten. Integendeel, de vroege voorsprong was verdiend. Al zou Torhout roch de rol moeten lossen wanneer Sander Depovere aan service kwam: 14-17. Leonis Dedeyne pikte nadien ook zijn puntjes mee: 18-25

Prefaxis kwam in set twee in nauwe schoentjes wanneer Vandeplas een foute receptie genadeloos afstrafte: 9-6 en coach Peris greep zowaar in met een time-out. Verhelst strooide nog wat extra zout met een ace. Heyrman wiste de 14-9 uit van aan de servicelijn en dreef Devos zo in een time-out. Rembert reageerde gevat en nam het heft weer in handen (23-21) maar opnieuw leek Heyrman weer de spelbreker voor Torhout (23-23). Al wonnen de Houtlanders toch na een afschamper in receptie bij Vandeweyer: 25-23.

Torhout dreef verder op het elan uit set twee om zo een 8-3-voorsprong bijeen te volleyballen, Gorski timmerde aan de weg terug (9-7) maar dat was buiten Depovere gerekend die voor de 14-8 tekende. Alles lukte bij de thuisploeg en dat demonstreerde Vermeesch met een heerlijke pipe-aanval (16-8). De riante voorsprong smolt als sneeuw in de hete septemberzon, Gorski maakte weer gelijk. Torhout verzamelde de meeste setballen, het was echter Gorski die een eind maakte aan de uitputtingsslag (30-32).

Met 5-1 schoten de Houtlanders weer het best uit de startblokken maar Maddens bood mooi bezoekend weerwerk. Ook Loïc Van de Pontseele liet zich geregeld in positieve zin opmerken. Na de 12-12 was het weer aan Maddens om te etaleren. Met zijn verschroeiende serve in één ruk naar 12-16. Goed voor een onoverbrugbare kloof en voor de matchwinst: 17-25.

Thuis tegen Aalst

De competitie voor Menen start pas op 15 oktober met een thuismatch tegen Lindemans Aalst, het vroegere Asse-Lennik. Voor Torhout begint het echte werk zondag al in eerste nationale met een verplaatsing naar Herve Mortroux.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier